Pensii românești de peste 90.000 lei: surse de venit și detalii profesionale

Pensii românești de peste 90.000 lei: surse de venit și detalii profesionale

author
1 minute, 33 seconds Read

Pensii românești de peste 90.000 lei: surse de venit și detalii profesionale

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit recent detalii despre românii care beneficiază de pensii de peste 90.000 de lei lunar. Aceste pensii sunt considerate contributive și sunt obținute în urma activității desfășurate în anumite domenii.

Pensia minimă de 1.125 de lei: cifre alarmante

În contrast, există peste 1.200.000 de români care trăiesc cu pensia minimă de 1.125 de lei lunar. Acest lucru a fost confirmat de către Ministrul Muncii într-o emisiune televizată.

Cei cu pensii de peste 90.000 de lei: cine sunt și unde au lucrat

Potrivit declarațiilor Simonei Bucura Oprescu, cea mai mare pensie din România ajunge la suma de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Aceasta este o pensie contributivă, iar beneficiarii acesteia sunt persoane care au lucrat în domeniul bancar.

Importanța plății contribuțiilor sociale

Ministrul Muncii a subliniat importanța plății contribuțiilor sociale către bugetul de stat. De asemenea, acesta a atras atenția asupra faptului că mulți români nu înțeleg importanța declarării activității lor și a muncii în mod legal.

Creșterea pensiilor și termenele de plată

Simona Bucura Oprescu a anunțat că începând cu 1 ianuarie, pensiile tuturor românilor vor fi majorate cu 13,8%, reprezentând rata inflației. De asemenea, a fost menționată o creștere a punctului de pensie de la 1.785 lei la 2.031 lei. În ceea ce privește plata pensiilor în luna decembrie, Ministrul Muncii a anunțat că acestea vor fi distribuite prin Poșta Română până în data de 12 decembrie pentru cei care le primesc în numerar. Cei care își primesc pensia pe card vor primi banii după data de 12 decembrie.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: