Nicolae Ciucă îl demite pe Florin Cîțu și lasă justiția să acționeze | UPDATE

Nicolae Ciucă îl demite pe Florin Cîțu și lasă justiția să acționeze | UPDATE

author
2 minutes, 18 seconds Read

Nicolae Ciucă îl demite pe Florin Cîțu și lasă justiția să acționeze | UPDATE

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că senatorul liberal Florin Cîțu va fi demis și va rămâne fără imunitate în urma scandalului privind dozele de vaccin. Mai mult decât atât, Ciucă a declarat că Cîțu va fi exclus din PNL și va activa în Camera superioară a Parlamentului ca senator neafiliat politic.

UPDATE: Cererea DNA a ajuns la Senat

Solicitarea de efectuare a urmăririi penale împotriva fostului premier, senatorul PNL Florin Cîțu, în legătură cu presupuse infracțiuni de abuz în serviciu referitoare la achizițiile de vaccinuri, formulată de Parchetul General la sesizarea DNA în dosarul vaccinurilor, a fost înaintată Senatului vineri. Secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a confirmat această informație. Cererea va fi prezentată în Biroul permanent al Senatului și apoi în Comisia juridică pentru formularea unui punct de vedere care va fi supus votului în plenul Senatului.

Florin Cîțu rămâne fără imunitate

Nicolae Ciucă a afirmat că, în momentul în care va primi documentele de solicitare din partea DNA, în calitate de președinte al Senatului, va convoca de îndată Biroul Permanent pentru a analiza situația. Documentele vor fi înaintate Comisiei Juridice pentru a fi analizate și pentru a se întocmi un raport care va fi supus votului în plenul Senatului. Ciucă a subliniat că el și ceilalți senatori liberali vor vota pentru ridicarea imunității lui Cîțu.

Nicolae Ciucă: Cîțu își va da demisia din grupul senatorilor PNL

Ciucă a exprimat convingerea că senatorii PNL vor lua decizia potrivită în acest caz și că vor vota pentru ridicarea imunității lui Cîțu. El a menționat că, în trecut, partidul a acționat în mod similar în astfel de situații. De asemenea, Ciucă a declarat că Cîțu își va da demisia din grupul senatorilor PNL și va deveni senator neafiliat. Acesta este considerat o decizie corectă și responsabilă din partea lui Cîțu.

Prejudiciul de peste 1 miliard de euro

Ministrul Apărării în timpul mandatului lui Cîțu ca premier, Nicolae Ciucă, a afirmat că nu este la curent cu detaliile privind achiziția de vaccinuri investigată de DNA. Cu toate acestea, Ciucă a menționat că achiziția respectivă a fost aprobată de Guvern la momentul respectiv. Dosarul DNA care îl implică pe senatorul Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, membri ai USR, se referă la acuzații de abuz în serviciu cu consecințe grave în legătură cu achizițiile de vaccinuri în timpul pandemiei, prejudiciul estimat depășind 1 miliard de euro.

Te-ar putea interesa si: