Descoperirea în Cipru a unui schelet de "centaur" cu coarne în anul 2015!

Descoperirea în Cipru a unui schelet de „centaur” cu coarne în anul 2015!

author
2 minutes, 25 seconds Read

Descoperirea în Cipru a unui schelet de „centaur” cu coarne în anul 2015!

În anul 2015, în timpul săpăturilor din Cipru, a fost făcută o descoperire uimitoare. Rămășițele ciudate ale unei creaturi care pare a fi un centaur au fost găsite, potrivit unei postări pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter), pe contul „@AndTartary and antiquity”. O fotografie intrigantă însoțește postarea, prezentând un schelet imens de cal transformat într-un schelet uman, cu brațe și craniu, și cu niște coarne răsucite.

Arheologii, surprinși de descoperire

La început, arheologii au crezut că au găsit o groapă comună, deoarece în trecut oamenii influenți erau adesea îngropați împreună cu caii lor, soțiile și servitorii lor. Cu toate acestea, analiza ulterioară a dezvăluit că scheletul era singur. Mai mult, s-a constatat o potrivire a ADN-ului între „cal” și părțile corpului uman. În plus, în timpul săpăturilor nu au fost descoperite membre inferioare asemănătoare omului.

Existența centaurilor – o întrebare care rămâne deschisă

Această descoperire a stârnit o serie de întrebări printre cercetători. Există oare posibilitatea ca centaurii să fi existat cu adevărat în realitate? Potrivit mitologiei grecești, centaurii sunt un popor legendar din Tesalia, jumătate oameni, jumătate animale, cu trup de cal și bust de oameni. Cu toate acestea, până în prezent, nu s-au găsit dovezi arheologice care să susțină existența acestor creaturi.

Opinia scepticilor

Cu toate că această descoperire pare fascinantă, mulți sceptici au ridicat semne de întrebare cu privire la autenticitatea ei. În primul rând, lipsesc informații despre un site de știință serios care să confirme descoperirea. De asemenea, este surprinzător faptul că a durat 8 ani pentru ca o astfel de descoperire epocală să fie făcută publică. Aceste aspecte ridică suspiciuni cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate în postarea de pe rețeaua X.

Legende străvechi și speculații

Existența centaurilor a fost subiectul multor legende străvechi, însă până în prezent nu există dovezi concrete care să susțină aceste povești. Unele teorii sugerează că în trecut ar fi existat mulți hibrizi, rezultatul ingineriei genetice realizate de o civilizație umană superioară sau extraterestră. Cu toate acestea, lipsa de dovezi arheologice și absența informațiilor credibile în legătură cu descoperirea din Cipru ridică îndoieli cu privire la existența centaurilor în realitate.
În concluzie, descoperirea unui schelet de „centaur” în Cipru în anul 2015 continuă să stârnească interesul cercetătorilor și să ridice întrebări cu privire la existența acestor creaturi legendare. Cu toate că fotografia prezentată în postarea de pe rețeaua X pare impresionantă, există îndoieli cu privire la autenticitatea informațiilor și necesitatea unor dovezi mai solide pentru a confirma existența centaurilor în realitate.

Te-ar putea interesa si: