Avertisment: Plecarea din țară în perioada sărbătorilor

Avertisment: Plecarea din țară în perioada sărbătorilor

author
2 minutes, 0 seconds Read

Avertisment: Plecarea din țară în perioada sărbătorilor

Comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a emis un avertisment pentru toți românii care pleacă din țară în perioada sărbătorilor. Potrivit acestuia, Uniunea Europeană se confruntă cu un risc terorist sporit ca urmare a războiului din Gaza.

Avertisment pentru toți românii care pleacă din țară. Sumă suplimentară alocată pentru protejarea lăcașurilor de cult

Comisarul UE a făcut referire la atacul cu cuțitul produs sâmbătă la Paris, în care un turist german a fost ucis și alte două persoane au fost rănite, precum și la alte incidente anterioare. Pentru a face față acestui risc, Comisarul a anunțat că va fi alocată o sumă suplimentară de 30 milioane de euro pentru protejarea lăcașurilor de cult.

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Germania

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care merg în Germania, în special în Landul Bavaria. Acesta informează că persistă perturbările în transportul aerian, rutier și feroviar, generate de precipitațiile abundente sub formă de ninsoare și temperaturile negative. De asemenea, au intervenit noi dificultăți generate de formarea poleiului.

Situația în aeroportul din München

Pe aeroportul din München, numeroase curse au fost anulate sau amânate, iar perturbările se vor menține până la data de 7 decembrie 2023. Pasagerii se confruntă cu dificultăți în gestionarea logistică a bagajelor și pot rămâne blocați în aerogară din cauza anulării sau amânării zborurilor de legătură.

Perturbări în transportul feroviar

Circulația trenurilor în Bavaria rămâne puternic afectată, cu numeroase întârzieri și curse anulate. Zona metropolitană München este accesibilă într-o măsură foarte limitată, cu doar câteva trenuri de lungă distanță către și dinspre München. Mijloacele de transport urban de suprafață din capitala de land sunt, de asemenea, limitate, cu majoritatea tramvaielor blocate în depouri.

Românii care intenționează să călătorească în Germania sunt sfătuiți să țină cont de aceste perturbări și să evite călătoriile în această perioadă, dacă este posibil. Autoritățile recomandă monitorizarea constantă a informațiilor actualizate privind starea transportului și luarea măsurilor necesare pentru a evita eventualele neplăceri sau întârzieri.

Te-ar putea interesa si: