Metoda „Accidentul” produce o nouă victimă. Condamanții pentru omor, implicați în conspirație

Metoda „Accidentul” produce o nouă victimă. Condamanții pentru omor, implicați în conspirație

author
2 minutes, 38 seconds Read

Metoda „Accidentul” produce o nouă victimă. Condamanții pentru omor, implicați în conspirație

Metoda „Accidentul” a lovit din nou, iar de această dată principalul organizator al acțiunii este un individ condamnat la închisoare pentru omor. Bărbatul de 23 de ani planifica totul din spatele gratiilor, iar o tânără de 20 de ani executa planurile sale.

Oameni în vârstă din Suceava păcăliți prin Metoda „Accidentul”

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, polițiștii au reușit să destructuze un grup infracțional specializat în metoda „Accidentul”. Acțiunea a fost realizată de Serviciul Investigaţii Criminale, cu sprijinul altor structuri de cooperare și a polițiștilor din subunitățile de poliție. Operațiunea s-a desfășurat în perioada 26-28 octombrie.

Anchetatorii au descoperit că în noaptea de 6 spre 7 octombrie, o femeie din comuna Ipoteşti, judeţul Suceava, a fost înșelată prin metoda „Accidentul”. Persoane necunoscute i-au sustras suma de 6.470 de euro, 46.400 lei, un lanțisor și o pereche de cercei din aur.

Conspirație și acțiuni infracționale

Conform comunicatului, în baza probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit că în noaptea de 6/7 octombrie, în intervalul orar 22:40-02:40, o femeie de 20 de ani din Suceava a acționat în colaborare cu un bărbat încarcerat într-o unitate de penitenciar. Aceștia au convins o persoană vătămată să le remită suma de 5.000 de euro, 1.200 de lei și 2 ceasuri, susținând că fiica acesteia ar fi fost implicată într-un accident rutier și are nevoie de bani pentru tratamente medicale.

Ulterior, femeia de 20 de ani a efectuat mai multe deplasări la adresele indicate de bărbatul încarcerat, unde a ridicat sume de bani și alte bunuri. Astfel, au fost sustrase suma de 6.200 de lei, un lanțisor și o pereche de cercei din aur, suma de 33.000 de lei și 700 de euro, precum și suma de 6.000 de lei și 770 de euro. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 80.000 de lei.

Percheziții și arest preventiv

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au realizat o percheziție în camera deținutului în care se afla bărbatul condamnat pentru omor. Împreună cu acesta, au fost identificate un telefon mobil și mai multe cartele SIM. De asemenea, au avut loc trei percheziții la imobilele utilizate de femeia de 20 de ani.

Cei doi suspecți sunt urmăriți penal pentru înșelăciune, iar femeia de 20 de ani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Recomandări pentru cetățeni

Poliția suceveană îndeamnă cetățenii să fie precauți în cazul în care primesc apeluri telefonice în care li se comunică că o rudă a fost implicată într-un accident. Este recomandat să verifice veridicitatea informației, sunând direct persoana în cauză sau alte persoane apropiate. În cazul în care situația se dovedește a fi falsă, este important să se anunțe poliția cât mai rapid la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Te-ar putea interesa si: