Românii au cheltuit aproximativ 630 milioane euro, Black Friday 2023.

Românii au cheltuit aproximativ 630 milioane euro, Black Friday 2023.

author
2 minutes, 25 seconds Read

Românii au cheltuit aproximativ 630 de milioane de euro în Black Friday 2023

Black Friday 2023 a fost o zi de mare succes pentru comercianții din România, iar românii au cheltuit în total aproximativ 630 de milioane de euro în această zi plină de oferte și reduceri. Cel mai mare retailer din țară a fost principalul beneficiar al acestei zile, atrăgând mulți clienți cu oferte tentante.

Minutul de aur al Black Friday-ului a fost la ora nouă fără un sfert, atunci când s-au înregistrat nu mai puțin de 7.500 de comenzi. Este un moment în care mulți români au decis să profite de ofertele speciale și să facă achiziții avantajoase.

Secunda de aur a fost și ea un moment important pentru comercianți, înregistrându-se 452 de produse comandate de către clienți. Aceasta demonstrează că mulți români au fost atrași de reducerile și promoțiile Black Friday și au decis să profite de ele.

Județul Iași a înregistrat cele mai mari cheltuieli în ziua de Black Friday, cu o medie de 1.590 de lei pe client. Cifrele arată că locuitorii din acest județ au avut cea mai mare poftă de cumpărături în această zi specială.

Electrocasnicele și produsele IT au fost cele mai căutate în Black Friday 2023. Românii au fost interesați în special de aceste categorii de produse, urmate de produsele de îngrijire personală, îmbrăcăminte și articole pentru casă. Reducerile atractive și prețurile avantajoase au determinat mulți oameni să facă achiziții în aceste domenii.

Nu numai magazinele online au avut parte de succes în această zi, ci și piețele. Unii vânzători de ardei gras și ceapă au decis să reducă cu un leu prețul acestor produse pentru a atrage cât mai mulți clienți. Astfel, febra reducerilor a ajuns și în piețe, iar românii au putut beneficia de prețuri mai mici și în acest mediu.

Studiile arată că în ziua de Black Friday avem tendința de a cumpăra mult și inutil. Factorii psihologici precum frica de a nu rata „super oferte”, competiția socială și dorința de a avea cele mai noi produse, sentimentul de satisfacție și senzația că am câștigat ceva ne influențează deciziile de cumpărare. Campaniile de marketing ale magazinelor sunt bine gândite și se bazează pe acești factori psihologici pentru a ne convinge să cumpărăm în cantități cât mai mari.

Black Friday 2023 a fost cu siguranță o zi de mare succes pentru comercianții din România, iar românii au dovedit că sunt interesați de oferte și reduceri avantajoase. Cu o cheltuială totală de aproximativ 630 de milioane de euro, această zi a demonstrat încă o dată cât de importantă este pentru economia țării.

Te-ar putea interesa si: