Finanțări de până la 500.000 lei pentru antreprenorii români

Finanțări de până la 500.000 lei pentru antreprenorii români

author
2 minutes, 0 seconds Read

Finanțări de până la 500.000 lei pentru antreprenorii români

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIMM), va acorda finanţări nerambursabile de până la 500.000 lei antreprenorilor români din sectorul de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Aceste finanțări vor ajuta antreprenorii să investească în dezvoltarea afacerilor lor.

Cum se aplică

Pentru a beneficia de aceste finanțări, antreprenorii trebuie să depună cereri tip de acord de principiu la creditare şi finanţare prin intermediul unui formular electronic de înscriere disponibil pe site-ul MEAT. La finalul acestei etape, va fi publicată o listă a tuturor cererilor în ordinea înscrierilor. Aplicațiile vor fi ulterior analizate și antreprenorii vor fi înștiințați să se prezinte la instituția de credit parteneră pentru o preverificare a bancabilității. Dacă răspunsul este pozitiv, se va emite un acord de principiu la creditare, iar AIMM va începe procesul de evaluare administrativă şi de eligibilitate. Dacă toate criteriile sunt îndeplinite, va fi emisă o notificare de principiu la finanțare.

Pentru ce pot fi folosiți banii

Finanțările de până la 500.000 lei pot fi utilizate pentru diverse scopuri. Companiile dintr-un spectru larg de sectoare pot beneficia de sprijinul financiar nerambursabil, inclusiv cele din comerț cu ridicata și cu amănuntul, tipărire, reparații și întreținere mașini, captare și distribuție apei, colectare și eliminare a deșeurilor, construcții, transporturi, servicii de cazare și alimentație, producție cinematografică, publicitate, studii de piață, activități juridice și contabile, arhitectură și inginerie, activități sportive și recreative, tranzacții imobiliare și altele.

Stimularea IMM-urilor

Programul Comerţ&Servicii este o măsură de încurajare și stimulare a dezvoltării IMM-urilor din sectorul de comercializare a produselor și serviciilor de piață. Scopul acestui program este susținerea investițiilor, creșterea volumului de activitate și a competitivității companiilor din acest sector. De asemenea, se promovează digitalizarea și transformarea verde a societăților românești care desfășoară activități de comerț intern și internațional.

Mecanismul de finanțare presupune contractarea de credite de investiții de către antreprenori de la băncile partenere ale programului. MEAT va deconta 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, stabilită prin procedură, dar nu mai mult de 500.000 lei.

Articol scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: