Marcel Ciolacu, ultimele vești privind aderarea României la Schengen: "Încă avem timp să ne schimbăm opinia"

Marcel Ciolacu, ultimele vești privind aderarea României la Schengen: „Încă avem timp să ne schimbăm opinia”

author
1 minute, 47 seconds Read

Marcel Ciolacu, ultimele vești privind aderarea României la Schengen: „Încă avem timp să ne schimbăm opinia”

Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, a adus vești importante privind aderarea României la spațiul Schengen. Acest subiect a fost dezbătut de parlamentarii români de ani de zile, iar acum există o șansă ca situația să se schimbe.

Olanda și Austria blochează accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen

În prezent, Olanda și Austria, prin guvernele lor, refuză accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Această situație a creat numeroase controverse și a fost criticată de liderii social-democrați din Europa.

Rezoluția importantă votată de PES

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) a adoptat o rezoluție importantă în sprijinul aderării imediate a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Această rezoluție cere ca cele două țări să li se permită intrarea imediată în spațiul Schengen, deoarece îndeplinesc toate criteriile impuse. PES susține și o modernizare rapidă a cererilor de viză Schengen pentru a facilita călătoriile pentru afaceri și turism.

Marcel Ciolacu își exprimă determinarea de a convinge Olanda și Austria

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că va face tot ce îi stă în putință pentru a-i convinge pe liderii Olandei și Austriei de dreptul României de a fi în zona de liberă circulație. El a menționat că familia social-democraților europeni a fost cea mai fermă susținătoare a României în acest demers și a regretat că celelalte familii politice nu au acordat aceeași susținere.

Vizita lui Marcel Ciolacu la Malaga

În prezent, Marcel Ciolacu se află într-o vizită la Malaga, în Spania, unde participă la Congresul Socialiștilor Europeni. În cadrul acestui eveniment, premierul României are programată o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei.

Aceste vești privind aderarea României la Schengen aduc speranță pentru țara noastră. Cu sprijinul liderilor social-democrați europeni și determinarea lui Marcel Ciolacu, există șanse ca România să obțină accesul în spațiul Schengen în viitorul apropiat.

Te-ar putea interesa si: