Prim-miniștri români la Casa Albă: cum au fost primiți?

Prim-miniștri români la Casa Albă: cum au fost primiți?

author
2 minutes, 24 seconds Read

Prim-miniștri români la Casa Albă: cum au fost primiți?

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită în SUA, unde s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din diaspora și oficialități americane. Cu toate acestea, vizita sa nu a fost una cu adevărat de succes, stârnind nemulțumirea ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, care nu a fost invitat la întâlnirea premierului cu diaspora. Cu toate acestea, Ciolacu a continuat programul vizitei, participând la diferite evenimente și întâlniri cu oficialități americane.

Premierul a vrut și el să plece din țară

În cadrul întâlnirii cu românii din SUA, Marcel Ciolacu a dezvăluit că și el a dorit să plece din țară acum 30 de ani, însă nu a reușit să găsească job-uri corespunzătoare pregătirii sale. Acest lucru a stârnit interesul celor prezenți, care au întrebat de ce nu a reușit să plece. Cu toate acestea, premierul nu a oferit o explicație clară în acest sens.

Vizită cu ”cântec” de ambasadă

Una dintre problemele semnalate în cadrul vizitei premierului în SUA a fost absența ambasadorului României la întâlnirea cu diaspora. Ambasadorul Andrei Muraru a declarat că nu a fost invitat la această întâlnire, iar acest lucru i-a stârnit nemulțumirea. În replică, premierul Ciolacu a afirmat că răbdarea este cea mai mare calitate în politică și diplomație și că este important să ne vedem misiunea într-un moment important pentru România.

Vizata de ”răsunet” a lui Ciolacu în SUA se dovedește a fi o plimbare la cumpărături

Pe lângă întâlnirile oficiale, Marcel Ciolacu a avut timp să viziteze și unele obiective turistice din SUA. Acest lucru a ridicat semne de întrebare cu privire la scopul real al vizitei sale și dacă aceasta a avut cu adevărat un impact semnificativ. De asemenea, absența premierului de la Casa Albă, unde în trecut toți prim-miniștrii români au fost primiți, a fost considerată un eșec în planul diplomației.

Cum au fost primiți restul prim-miniștrilor români în SUA

Comparând vizita premierului Marcel Ciolacu cu cele ale foștilor prim-miniștri ai României în SUA, se observă o diferență semnificativă în privința modului în care aceștia au fost primiți. Toți premierii români anteriori au avut întâlniri cu președinții sau vicepreședinții americani la Casa Albă, ceea ce denotă o primire mai caldă și o recunoaștere a importanței relațiilor bilaterale. În schimb, vizita lui Ciolacu a fost marcată de absența de la Casa Albă și de nemulțumirea ambasadorului României. Aceste aspecte ridică întrebări cu privire la imaginea și influența României în ochii marilor puteri.

Te-ar putea interesa si: