Prognoza vremii ANM: 11-25 decembrie.

Prognoza vremii ANM: 11-25 decembrie.

author
7 minutes, 5 seconds Read

Prognoza vremii ANM: 11-25 decembrie

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis prognoza pentru perioada 11 – 25 decembrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea în zilele următoare în toată țara, dar vor crește ușor spre sfârșitul săptămânii, urmând o nouă răcire a vremii.

Cum va fi vremea în Banat

În Banat, la începutul intervalului, temperatura medie va crește de la aproximativ 8 grade Celsius la 10 grade Celsius pe 12 decembrie. Apoi, vremea se va răci, iar maximele vor scădea la 3…4 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După 17 decembrie, temperaturile diurne vor crește ușor, ajungând la aproximativ 6 grade Celsius în perioada 18-20 decembrie și apoi vor scădea treptat până la 4 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, în prima săptămână vor exista fluctuații semnificative, cu medii cuprinse între -2 și 5 grade Celsius în intervalul 11 – 18 decembrie. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, temperaturile vor scădea treptat, cu minime în jurul valorii de -2 grade Celsius în data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad Celsius în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 11 – 15 decembrie.

Prognoza ANM pentru Crișana

În Crișana, temperaturile diurne vor crește de la aproximativ 6 grade Celsius în prima zi a intervalului, la 8 grade Celsius în zilele de 12 și 13 decembrie. Ulterior, vremea se va răci, iar maximele vor scădea la aproximativ 3 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După 17 decembrie, temperaturile diurne vor crește ușor, ajungând la aproximativ 5 grade Celsius în perioada 18-20 decembrie și apoi vor scădea treptat până la 2 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea vor crește treptat, de la medii în jurul valorii de -3 grade Celsius în prima noapte a intervalului, la 5 grade Celsius în noaptea de 14 decembrie. Apoi, vor coborî până la -5 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După aceasta, variațiile nu vor fi semnificative, cu medii cuprinse între -4 și -2 grade Celsius în intervalul 18 – 24 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mare în perioada 11 – 15 decembrie și pe 18 decembrie.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, temperatura medie diurnă va crește de la aproximativ 4 grade Celsius la 7 grade Celsius pe 12 decembrie. Apoi, vremea se va răci, iar maximele vor scădea la 1…2 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După 17 decembrie, temperaturile diurne vor crește ușor, ajungând la aproximativ 4 grade Celsius în perioada 18-20 decembrie și apoi vor scădea treptat până la 1 grad Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, minimele vor crește treptat, de la medii în jurul valorii de -2 grade Celsius în prima noapte a intervalului, la 3…4 grade Celsius în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -5 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După aceasta, variațiile nu vor fi semnificative, cu medii cuprinse între -4 și -2 grade Celsius în intervalul 18 – 24 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 – 16 decembrie, apoi în zilele de 18 și 19 decembrie.

Prognoza ANM pentru Maramureș

În Maramureș, temperatura medie diurnă va crește de la aproximativ 4 grade Celsius la 6 grade Celsius, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 12 – 14 decembrie. Ulterior, vremea se va răci, iar maximele vor scădea la aproximativ 2 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După 17 decembrie, temperaturile diurne vor crește ușor, ajungând la aproximativ 4 grade Celsius în perioada 18-20 decembrie și apoi vor scădea până la 2 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea vor crește treptat, de la medii în jurul valorii de 0 grade Celsius în prima noapte a intervalului, la 3…4 grade Celsius în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -4…-3 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După aceasta, variațiile nu vor fi semnificative, cu medii cuprinse între -4 și -1 grad Celsius în intervalul 18 – 24 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 – 15 decembrie, apoi în 18 – 24 decembrie.

Vremea în Moldova

În Moldova, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de fluctuații semnificative ale temperaturilor maxime, care vor varia între 2 și 7 grade Celsius, cele mai mari valori urmând a se înregistra pe 12, 14 și 18 decembrie. În a doua săptămână de prognoză, temperaturile maxime vor scădea treptat, ajungând la 2 grade Celsius în ultima zi a intervalului.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, minimele vor crește treptat, de la medii de -4…-3 grade Celsius la începutul intervalului, la 1…2 grade Celsius în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până la -3…-2 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După aceasta, variațiile nu vor fi semnificative, cu medii cuprinse între -3 și 0 grade Celsius în intervalul 18 – 24 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 14 și 15 decembrie, apoi pe 18 decembrie.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

În Dobrogea, temperaturile diurne vor crește de la medii în jurul valorii de 6 grade Celsius în prima zi a intervalului de prognoză până la 12 grade Celsius pe 14 decembrie. Apoi, vremea se va răci semnificativ, iar maximele vor coborî la 4…5 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După aceasta, temperaturile maxime vor crește până la 8 grade Celsius pe 20 decembrie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a 5 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, minimele vor crește de la medii de 0…2 grade Celsius în primele nopți ale intervalului, până la 7 grade Celsius în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -2 grade Celsius în noaptea de 17 decembrie. După aceasta, variațiile nu vor fi semnificative, cu medii cuprinse între 0 și 2 grade Celsius în intervalul 18 – 24 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare pe 15 decembrie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, temperaturile diurne vor crește de la medii în jurul valorii de 6 grade Celsius în prima zi a intervalului de prognoză până la aproximativ 10 grade Celsius în perioada 12 – 14 decembrie. Apoi, vremea se va răci semnificativ, iar maximele vor coborî la 4…5 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După aceasta, temperaturile maxime vor crește până la 8 grade Celsius în perioada 18 – 19 decembrie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a 4 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, minimele vor crește de la medii de -3…-2 grade Celsius în noaptea de 11 decembrie, până la 3…4 grade Celsius în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până la -4 grade Celsius în noaptea de 17 decembrie. După aceasta, variațiile nu vor fi semnificative, cu medii cuprinse între -2 și 0 grade Celsius în intervalul 18 – 24 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 – 16 decembrie.

Vremea la munte

În primele zile ale prognozei, mediile maxime vor fi cuprinse între -4 și 2 grade Celsius, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra pe 15 și 16 decembrie. În a doua săptămână de prognoză, variațiile vor fi în general nesemnificative, cu maxime între -2 și 1 grad Celsius.

În ceea ce privește temperaturile nocturne, minimele vor crește de la medii în jurul valorii de -6 grade Celsius în noaptea de 11 decembrie, la -1 grad Celsius în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -9…-8 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După aceasta, variațiile nu vor fi semnificative, cu medii cuprinse între -8 și -6 grade Celsius în intervalul 18 – 24 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 – 19 decembrie și va crește spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză conform ANM.

Te-ar putea interesa si: