Cutremur major afectează România, inclusiv București.

Cutremur major afectează România, inclusiv București.

author
1 minute, 25 seconds Read

Cutremur major afectează România, inclusiv București

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe scara Richter a lovit România, inclusiv capitala București, luni noaptea, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Zona seismică Vrancea este din nou activă

Seismul a avut loc la ora 00:05 în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 140 de km. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că seismul a avut o magnitudine de 4,8 și s-a produs la 54 km NV de Buzău, 58 km E de Brașov, 59 km SE de Sfântu-Gheorghe, 62 km N de Ploiești, 72 km V de Focșani și 90 km NE de Târgoviște.

Îngrijorare în privința zonei Vrancea

Zona seismică Vrancea rămâne una dintre cele mai importante zone seismice ale țării. Deși în ultimele luni s-a observat o creștere a activității seismice în zona Olteniei, în special în județul Gorj, zona Vrancea rămâne periculoasă în cazul unui cutremur puternic și de mare magnitudine.

Recordul anului în România

Cel mai mare cutremur înregistrat în România în acest an a avut loc pe 14 februarie în județul Gorj și a avut o magnitudine de 5,7 pe scara Richter. Acest cutremur recent, de magnitudine 4,7, reprezintă unul dintre cele mai puternice seisme înregistrate în ultima perioadă în țară.

Aceste cutremure sunt un reminder că România se află într-o zonă seismică activă și este important ca autoritățile și populația să fie pregătite pentru astfel de evenimente. Este recomandat să se ia măsuri de protecție și să se implementeze sisteme de alertă timpurie pentru minimizarea daunelor și protejarea vieților oamenilor.

Te-ar putea interesa si: