Schimbare radicală a vremii: Variabile de temperatură de până la 20°C

Schimbare radicală a vremii: Variabile de temperatură de până la 20°C

author
2 minutes, 4 seconds Read

Schimbare radicală a vremii: Variabile de temperatură de până la 20°C

Vremea se schimbă radical, după ce a dat semne că pierde lupta în fața Soarelui, iarna revine cu un nou episod de vreme severă. Ciclonul care se formează în Marea Mediterană influențează regimul termic de la noi din țară.

Vremea la început de săptămână

Valul de aer rece s-a instalat deja în jumătatea de nord a țării, zonă în care mercurul din termometre nu a arătat mai mult de 4 grade Celsius, asta în condițiile în care ieri s-au înregistrat 15-16 grade Celsius. Începând de mâine, masa de aer rece se mută spre sud și sud-est.
Prin urmare, temperaturile se vor situa sub normalul perioadei în care ne aflăm. Maximele vor oscila între 3-4 grade Celsius, în timp ce valorile minime vor scădea cu până la 11 grade sub pragul înghețului, în special în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Vreme instabilă până la jumătatea săptămânii

Săptămâna viitoare temperaturile variază de la o zi la alta, însă temperaturile vor crește treptat până la media specifică perioadei în care ne aflăm. Undeva pe la mijlocul săptămânii valorile termice maxime se vor încadra în intervalul 1; 8 grade Celsius, în timp ce în a doua parte a zilei termometrele vor indica între 5 și -5 grade.
„Tot de la mijlocul săptămânii vor fi și precipitații. Va ninge în zona montană, vor predomina ninsorile dar nu excludem să avem și în zonele joase de relief precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pentru că temperaturile scăzute vor favoriza acest context, în condițiile în care un nou ciclon se va forma în Mediterană”, a precizat specialistul.

Vreme rece în toate regiunile țării

Pentru luni, 4 decembrie meteorologii au anunțat vreme rece pentru toate regiunile țării. Cerul va fi în mare parte variabil și izolat se vor semnala averse, iar pe arii restrânse în special la munte va ninge. Vântul nu va pune probleme prea mari cu posibile intensificări în Dobrogea și în extremitatea de sud-vest în a doua parte a zilei.
Valorile maxime vor oscila între -3 și 6 grade, în timp ce spre seară temperaturile vor coborî până la -8 grade Celsius în special în depresiuni. În Capitală vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile vor oscila între -2 și 4 grade Celsius.

Te-ar putea interesa si: