Prețul unei mese în restaurantul din Parlamentul României: de la 1 leu | FOTO & VIDEO

Prețul unei mese în restaurantul din Parlamentul României: de la 1 leu | FOTO & VIDEO

author
2 minutes, 12 seconds Read

Prețul unei mese în restaurantul din Parlamentul României: de la 1 leu | FOTO & VIDEO

În restaurantul din Parlamentul României, prețurile pentru mâncare rămân extrem de competitive, în ciuda creșterii generale a prețurilor în țară. Astfel, o masă completă poate fi obținută cu suma de cel mult 20-30 de lei, în timp ce în oraș aceasta poate depăși 70-80 de lei. Restaurantul se adresează atât parlamentarilor, cât și celor care lucrează în Palatul Parlamentului sau turiștilor care vizitează clădirea.

Meniuri și prețuri

Restaurantul oferă diverse meniuri, pornind de la un meniu cu două feluri de mâncare (ciorbă și felul 2), o salată și o chiflă, care începe de la 17,1 lei și ajunge la 22,8 lei. De asemenea, există și un meniu special numit meniul office, care costă 22,8 lei și include ciorbă de perișoare de pui, plăcintă cu carne de pui, salată de castraveți, un fruct și o chiflă.

Prețurile pentru mâncăruri speciale

Pentru cei care doresc mâncăruri mai speciale, restaurantul oferă opțiuni precum mușchiuleț de porc aromatizat cu ciuperci la tigaie cu usturoi și piure de cartofi, care costă 42 de lei, sau file doradă la grill, care costă 40 de lei. Aceste prețuri sunt considerate accesibile în comparație cu restaurantele normale.

Beneficii pentru vizitatori

Restaurantul din Parlamentul României este deschis nu doar parlamentarilor, ci și celor care lucrează în Palatul Parlamentului sau turiștilor care vizitează clădirea. Astfel, cei care achiziționează un bilet de vizitare pentru Palatul Parlamentului pot economisi o sumă semnificativă dacă iau masa la restaurantul din incintă.

Licitația pentru restaurant

SC Food Union SRL a câștigat licitația pentru concesionarea restaurantului din Palatul Parlamentului. Compania a oferit un preț de 10 milioane de lei pe an pentru concesionarea restaurantului și s-a angajat să investească 10 milioane de lei în renovarea acestuia.

Prețurile înainte de externalizare

Înainte de externalizare, prețurile în restaurantul din Parlamentul României erau și mai mici. De exemplu, un borș țărănesc cu legume costa doar 2,75 lei, iar un piept de pui la grătar avea prețul de 4,5 lei. Meniul zilnic, care includea piept de pui, garnitură de piure, salată de varză și o ciorbă de pui, costa aproximativ 14 lei.

În concluzie, restaurantul din Parlamentul României oferă mâncare la prețuri accesibile, fiind o opțiune atractivă pentru parlamentari, angajații din Palatul Parlamentului și turiști. Prețurile competitive și varietatea meniurilor fac ca acest restaurant să fie o alegere populară pentru cei care doresc să mănânce într-o locație iconică din București.

Te-ar putea interesa si: