Lege nouă pentru documentele de identitate

Lege nouă pentru documentele de identitate

author
1 minute, 27 seconds Read

O nouă lege va simplifica procesul de obținere a documentelor de identitate pentru românii din diaspora

O nouă lege privind documentele de identitate vine în ajutorul românilor din diaspora, simplificându-le mult viața în cazul în care aceștia își pierd actele de identitate. Valentin Făgărăşian, deputat PNL de Diaspora, anunță că această lege are raport de adoptare și va primi votul Camerei Deputaților săptămâna viitoare.

Aproximativ 150.000 de români din diaspora vor beneficia de noua lege

Conform declarațiilor deputatului, anual, aproximativ 150.000 de români din diaspora se deplasează și așteaptă la cozi pentru a obține documentele de identitate. Noua lege va elimina această neplăcere și va permite românilor să obțină titlul de călătorie pentru a se întoarce în țară direct de acasă, în doar câteva minute și fără costuri inutile.

Proces simplificat prin utilizarea documentelor emise în format electronic

Deputatul PNL de diaspora subliniază că această lege rezolvă și problema recunoașterii documentelor emise în format electronic de către alte autorități ale statelor membre ale Uniunii Europene. Aceasta este o veste bună pentru românii din diaspora, deoarece până în prezent această situație le crea multe dificultăți.

Această lege va aduce un mare avantaj pentru românii din diaspora, oferindu-le posibilitatea de a obține documentele de identitate într-un mod simplu și eficient, fără a mai fi nevoiți să stea la cozi sau să facă deplasări inutile. Așteptăm cu nerăbdare votul Camerei Deputaților pentru ca această lege să intre în vigoare cât mai curând posibil și să ușureze viața românilor din diaspora.

Te-ar putea interesa si: