Firma bucureșteană suspectată de finanțarea Hezbollahului

Firma bucureșteană suspectată de finanțarea Hezbollahului

author
1 minute, 52 seconds Read

Firma bucureșteană suspectată de finanțarea Hezbollahului

O firmă din București este suspectată că ar fi finanțat gruparea teroristă Hezbollah. Departamentul de Stat al SUA a atras atenția asupra acestei firme denumită „Collecting Bee SRL”, înființată în anul 2013 de un român și un cetățean libanez apropiat lui Nazem Said Ahmad.

Legătura cu liderii grupării

Nazem Said Ahmad este un membru al Hezbollah și a fost condamnat pentru spălare de bani de către autoritățile americane, conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN. Firma din România activa în domeniul imobiliar, conform documentelor oficiale. În aprilie 2018, a fost inclusă pe lista celor 32 de companii suspectate de legături cu gruparea armată pro-iraniană activă în sudul Libanului, iar astfel a intrat sub incidența sancțiunilor impuse de autoritățile americane.

Sediul, într-un apartament din București

Potrivit informațiilor obținute de Antena 3 CNN, firma avea sediul într-un apartament din București, care aparținea unuia dintre asociații români. Vasile Pop, un fost avocat și asociat în firma respectivă, neagă acuzațiile formulate de SUA și susține că nu mai este asociat în SRL-ul respectiv. El a declarat că a fost asociat în firmă în trecut și nu mai poate oferi alte informații.

„Vă rog să aveți în vedere că această companie nu a prejudiciat statul, nu a făcut nicio altă operațiune, așa cum se presupune, iar chiar persoana respectivă (asociatul libanez, n.r.) nu e direct implicată. S-a dovedit că nu e nimic, că altfel lucrurile erau mai complicate”, a adăugat Vasile Pop.

Hezbollah își limitează pierderile

Conform agenției Reuters, zeci de luptători Hezbollah au fost uciși în ultimele trei săptămâni în confruntările de la granița cu Israelul. Organizația susținută și finanțată de Iran a pierdut deja 47 de luptători în urma loviturilor israeliene, reprezentând aproximativ o cincime din numărul celor uciși în războiul din 2006 între Hezbollah și Israel. Gruparea libaneză face eforturi pentru a-și limita pierderile și se pregătește pentru posibilitatea unui conflict de lungă durată.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: