Sara Melinda, fetița dispărută din Sighetu Marmației, a fost găsită de un bărbat de 34 de ani | UPDATE FOTO

Sara Melinda, fetița dispărută din Sighetu Marmației, a fost găsită de un bărbat de 34 de ani | UPDATE FOTO

author
6 minutes, 39 seconds Read

Sara Melinda, fetița dispărută din Sighetu Marmației, a fost găsită de un bărbat de 34 de ani | UPDATE FOTO

O veste bună s-a propagat astăzi în România după ce Sara Melinda, o fată de 13 ani dispărută de o săptămână din Sighetu Marmației, a fost găsită vie și nevătămată de poliția din oraș, la pontul unui tânăr care le-a spus anchetatorilor unde este. Se pare că aceasta era ținută într-o locuință socială de un bărbat de 34 de ani care în prezent se află la audieri.

UPDATE: Noi informații privind cazul Sarei Melinda

Florin Cioban, șeful la Poliția Locală din Sighetu Marmației, a venit cu noi declarații după ce a găsit-o pe fetița de 13 ani în casa lui Laurențiu Rus, bărbatul de 34 de ani care o ținea pe fată. Copila era foarte speriată, mai spune polițistul. Ea l-a îmbrățișat când a venit să o salveze.

„În primă fază, când am intrat în locuința respectivă, care era de-a dreptul nepotrivită pentru oricine, condiții insalubre și mizere, fata stătea pe o saltea, care practic era singurul mobilier din întreaga încăpere. Stătea în aparență liniștită, dar era speriată fata. A auzit doar cuvântul de poliție și atunci s-a speriat puțin. Am încercat să o liniștesc, să am o abordare cât de calmă și prietenoasă cu ea și atunci s-a deschis puțin și chiar s-a apropiat de mine și a venit și m-a cuprins în brațe. Se vedea că era foarte speriată. Doar atunci a dat drumul gândurilor. Și i-am spus să stea liniștită că va fi totul bine și nu i se va întâmpla nimic.

Era și persoana respectivă care a ținut-o, probabil împotriva voinței. Mai mult ca sigur a devenit un pic agitat și recalcitrant, nu m-a interesat așa de mult persoana respectivă, cât să o văd pe fată. Și tot ce am apucat să fac a fost, printr-un mesaj, să alertez colegii de pe celelalte echipaje din cadrul Poliției Naționale, care au venit foarte repede să-mi acorde sprijin”, a declarat Florin Cioban, șef la Poliția Locală din Sighetu Marmației care a mai arătat că bărbatul care o ținea ostatică a devenit foarte agitat în momentul în care poliția a intrat la el în casă.

Sara Melinda, fetița de 13 ani, din Sighetu Marmației, a fost găsită de polițiști

Tânăra ar fi fost găsită acasă la un bărbat de 34 de ani, care este în prezent audiat de poliție, transmit Observator News și Antena 3 CNN. Familia copilei care s-a învoit de la școală pe motiv că îi este rău și apoi a dispărut oferea o recompensă de 10.000 de euro celui care o găsește.

În ultimele șapte zile ea a fost căutată de polițiști și de jandarmi, inclusiv cu drone. Tânăra este în stare bună, și ar fi fost găsită de polițiștii locali într-o casă din Sighetu Marmației, arată sursele citate. Descoperirea a fost făcută după ce un tânăr s-ar fi prezentat la sediul Poliției, unde ar fi anunțat că știe unde se află fata.

Acesta ar fi fost cel care i-ar fi trimis pe polițiști către o locuință socială de pe strada Ioan Mihaly de Apșa, din Municipiul Sighetu Marmației, unde adolescenta a fost găsită. La fața locului a ajuns și un echipaj medical care a preluat-o pe fată și a transportat-o la spitalul din Sighetu Marmației unde urmează să fie investigată din punct de vedere medical. Mai mult, se pare că adolescenta nu ar fi fost victima unei infracțiuni.

Șeful Poliției Locale din oraș a dat vestea cea mare

Vestea găsirii ei a fost făcută de șeful poliției locale din Sighet, care a precizat că a găsit-o „întâmplător” și că fata este „vie și ok”. Părinții Melindei anunțaseră o recompensă de 10.000 de euro pentru cel care are informații despre locul unde se află fata lor.

„Am găsit-o eu, din întâmplare. Am luat-o, e vie, e ok”, a declarat omul legii. Din primele informații, fata de 13 ani era într-o cameră insalubră de la Curtea Veche, în centrul orașului Sighet. Era pe o saltea, singură.

„În urma unor date și informatii obținute de polițiștii din Sighetu Marmației, astăzi, 13 noiembrie, minora în vârstă de 13 ani, declarată disparută, a fost găsită într-un imobil de pe raza municipiului. Mulțumim tuturor forțelor de ordine, voluntarilor și tuturor celor care au participat în aceste zile la activitățile de căutare. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs dispariția și pentru a se verifica dacă pe perioada dispariției, minora a fost victima vreunei infracțiuni”, a declarat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Părinții ofereau 10.000 de euro recompensă

„Suntem într-o situație disperată. Copilul nostru a dispărut de 6 zile. Primele zile de căutări au fost intense, dar nu s-a găsit. Apelăm la toată țara, părinți, adolescenți, copii, bunici, oricine știe ceva despre locul în care se găsește concret. Oferim 10.000 de euro. Ajutați-ne să ne găsim copilul!”, a transmis ieri, mama Melindei. Femeia a fost cea care, marți, 7 noiembrie, a anunţat autorităţile după ce a observat că fiica ei lipseşte.

Copila nu s-a dus în acea zi la şcoală, pe motiv că îi este rău.

Ulterior, camerele de supraveghere din oraş au surprins-o pe fata de 13 ani la ieşirea din casă. A plecat în jurul orei 11.00, singură, în direcţia râului Iza, din Sighetu Marmaţiei. Câteva zeci de minute mai târziu, Melinda era în zona centrală a orașului. Din acest moment, traseul ei este necunoscut. Ea a reapărut la ora 17.00, într-un mic magazin de unde îşi cumpără o sticlă cu apă.

De marţi seară, când s-a dat şi RO-Alert, zeci de oameni au început să cutreiere străzile din oraş şi pădurile din apropiere. Zona în special vizată a fost Parcul Grădina Morii, locul în care a fost semnalată prezenţa fetei ultima oară. Pompierii au mers inclusiv cu o barcă pe râu pentru a o căuta, iar poliţiştii de frontieră au ridicat drone pentru a putea a vedea imaginea de ansamblu.

Locuitorii orașului Sighetu Marmației au salutat găsirea fetei.

„Felicităm pe această cale pe Dl. FLORIN CIOBANU și întregii echipe de la Poliția locală pentru munca de căutare și găsirea tinerei Sara Mois. Sara a fost găsită in viață nevătămata în Sighet.Multumim lui Dumnezeu, oamenilor care s-au rugat pentru fetita și tuturor celor care au arătat empatie și informațiiMultumim autorităților și echipelor de căutare care de mai bine de o săptămână nu au avut niciun minut de pauza în căutarea Sarei. După zile în care așteptarea era apăsătoare, iar deznădejdea prindea rădăcini, cand nimeni nu mai avea încredere ca autoritățile își fac treaba, iată ca acest suflet de copil a fost găsit. Pentru ca munca în echipa și sufletul de parinte al celor care au făcut căutările nu au obosit și s-au încăpățânat sa spere ca Sara este în viață.POLIȚIA LOCALĂIPJJANDARMERIAPOLITIA DE FRONTIERĂSALVAMONTSigheteniiCu toții au format o singura echipa pentru același scop, SARA MELINDA MOIȘ”, a scris Adriana Curmei, o femeie din oraș, pe Facebook.

Te-ar putea interesa si: