Prag nou pentru acordarea burselor de merit

Prag nou pentru acordarea burselor de merit

author
1 minute, 42 seconds Read

Prag nou pentru acordarea burselor de merit

Guvernul impune un prag de acordare a burselor de merit în încercarea de a evita situațiile în care elevii cu note mici primesc aceste sume de bani. Premierul Ciolacu a discutat deja cu ministrul Educației, Ligia Deca, pentru impunerea acestui prag.

Aproape 8.500 de elevi cu medii sub 5 primesc bursă de merit

Potrivit datelor Ministerului Educației prezentate de EduPedu, aproape 8.500 de elevi cu media sub 5 beneficiază în prezent de bursă de merit. Aceasta este o situație pe care guvernul dorește să o remedieze prin introducerea unui prag de acordare a acestor burse.

Burse acordate și pentru elevi cu medii de 2

În cadrul celor aproape 8.500 de elevi care primesc bursă de merit, se regăsesc și elevi cu medii cuprinse între 2 și 4.99. Conform datelor Ministerului Educației, 5.250 de elevi au media cuprinsă între 4.00 și 4.99, în timp ce 2.382 de elevi au media între 3.00 și 3.99. De asemenea, 704 elevi au media între 2.00 și 2.99, iar 158 au media sub 2.

Cazuri controversate în care elevi cu medii mici primesc bursă de merit

În presa locală au apărut cazuri ale unor elevi din Prahova care vor primi burse de merit, deși au medii mici, respectiv 1,97 și 4,59. Această situație este posibilă în urma noii legi a Educației, care permite acordarea burselor de merit pentru elevii cu medii de 5, dacă se încadrează în primii 30% din punct de vedere al mediei. De asemenea, în cazul elevilor de clasa a IX-a, media poate scădea sub 5 datorită luării în calcul a mediei de la Evaluarea Națională.

Ministra Educației: „Problema nu este bursa de merit, ci modul în care ajung elevii cu medii mici în clasa a IX-a”

Ministra Educației, Ligia Deca, a făcut declarații la Antena 1 referitoare la situațiile în care elevii cu medii sub 5 primesc bursă de merit. Potrivit acesteia, problema nu este neapărat bursa de merit în sine, ci modul în care elevii ajung să fie repartizați în clasa a IX-a cu medii sub o nota de trecere.

Te-ar putea interesa si: