Prețul aurului atinge valoare record. Ascensiunea persistentă.

Prețul aurului atinge valoare record. Ascensiunea persistentă.

author
1 minute, 47 seconds Read

Prețul aurului atinge valoare record. Ascensiunea persistentă

Prețul gramului de aur a atins astăzi o valoare record, atât pe piața internă cât și pe piețele internaționale. Scumpirea metalului rar vine într-o perioadă în care bijuteriile sunt cele mai căutate, ceea ce ar putea duce la o creștere a prețurilor acestora.

Creștere fără precedent a gramului de aur

Centrul de amanet oferă undeva la 210 lei pentru un gram de aur de 18 karate. Economiștii atrag atenția că anul viitor, prețul metalului prețios ar urma să crească și mai mult până la un nou maxim. Incertitudinea climatului economic și războaiele din Orient și Ucraina vor contribui semnificativ la majorarea prețului aurului.

Uncia s-a vândut astăzi cu peste 2.100 de dolari

Prețul aurului a crescut luni și pe piețele internaționale până la un record istoric, depășind 2.100 de dolari. Principalul motiv care stă la baza acestei majorări uriașe constă în tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu. Investitorii americani se așteaptă la o reducere a dobânzilor din partea Rezervei Federale în anul viitor, ceea ce face aurul o investiție atractivă.

Uncia de aur a urcat astăzi până la 2.135,39 dolari în special pe piețele din Asia, depășind astfel recordul din 2020 din timpul pandemiei de Covid. Cu toate acestea, prețul aurului s-a stabilizat ulterior la 2.069,01 dolari uncia.

Devalorizarea leului românesc

În tot acest timp, leul românesc s-a depreciat în fața principalelor monede. Banca Națională a României a calculat un euro la 4,967 lei, cu o scădere de 0,48 bani față de sesiunea precedentă. Moneda americană s-a apreciat până la 4,571 lei, în creștere cu 3,97 bani față de ziua precedentă.

Aceste evoluții ale pieței internaționale au un impact semnificativ asupra economiei românești și a puterii de cumpărare a cetățenilor. Se estimează că prețurile bijuteriilor vor continua să crească în perioada următoare, iar investitorii vor fi atenți la evoluțiile prețului aurului pe plan internațional.

Te-ar putea interesa si: