Maia Sandu îi învață pe primari cum să utilizeze fondurile UE

Maia Sandu îi învață pe primari cum să utilizeze fondurile UE

author
1 minute, 34 seconds Read

Maia Sandu îi învață pe primari cum să utilizeze fondurile UE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va organiza o conferință în care îi va învăța pe primarii moldoveni cum să utilizeze fondurile UE pentru dezvoltarea comunităților locale. Evenimentul este programat pe 9 decembrie și vor participa doar primarii interesați să folosească instrumentele financiare puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Maia Sandu și-a invitat primarii la un forum despre fondurile europene

Invitația a fost postată de Maia Sandu pe pagina sa personală de Facebook, în contextul în care alegătorii și-au ales primarii pentru următorii patru ani. Președintele Republicii Moldova a scris că depinde de primari în următorii patru ani cum se dezvoltă localitățile și cum se construiesc sate și orașe în care să trăim și să ne mândrim.

Primarii, chemați să-și dezvolte localitățile cu fonduri europene

Prin această conferință, Maia Sandu urmărește să pună bazele unei comunități puternice și să crească nivelul de trai din Moldova. Ea a subliniat că obiectivul comun al președintelui și al primarilor este de a crea comunități unite, de a ridica condițiile de trai acasă și de a transforma Moldova într-o țară europeană, în care să trăim în bunăstare și bună înțelegere.

Chișinăul primește fonduri de 26 de miliarde de euro

Uniunea Europeană va alocă Republicii Moldova un buget de 26 de miliarde de euro pentru modernizarea sectorului energetic, transporturilor și digitalizarea serviciilor. O parte din aceste fonduri vor fi direcționate și primarilor proaspăt aleși. Acordul privind afilierea Republicii Moldova în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei a fost semnat în luna mai a acestui an. Prin semnarea acestui acord, Republica Moldova devine primul stat din afara Uniunii care are acces la acest mecanism de finanțare dedicat doar statelor membre.

Te-ar putea interesa si: