Deschiderea unei noi stații de metrou în București: Tudor Arghezi! | VIDEO (50 characters)

Deschiderea unei noi stații de metrou în București: Tudor Arghezi! | VIDEO (50 characters)

author
1 minute, 31 seconds Read

Se deschide o nouă stație de metrou în București

Vești bune pentru bucureștenii din Sectorul 4 și nu numai, după ce începând de miercuri, 15 noiembrie, se deschide o nouă stație de metrou în zona. După finalizarea lucrărilor de construcție, stația Tudor Arghezi, situată pe Șoseaua Berceni, va fi dată în folosință și va fi complet operațională.

Circulația trenurilor de metrou

Conform graficului aprobat de Metrorex, circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni. Într-o primă fază, intervalul de circulație a trenurilor între cele două stații va fi de 8 minute, iar ulterior acesta va fi redus la doar 4 minute.

La finalul lunii octombrie, directorul Metrorex, Mariana Miclăuș, a explicat că motivul pentru circulația în sistem pendulă este faptul că sistemul de semnalizare și automatizare se află în derulare și va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Parcare de tip park&ride

Odată cu inaugurarea stației Tudor Arghezi, va fi pusă la dispoziție și o parcare de tip park&ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri. Această parcare va deservi noua stație de metrou și va fi deschisă publicului începând de mâine.

Anunțul oficial

Toate detaliile referitoare la funcționarea noii stații de metrou și a parcării vor fi oferite mâine, într-o conferință de presă susținută de Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, Directorul General al Metrorex S.A., Mariana Miclăuș, Prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă și Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Cu această nouă stație de metrou și parcare, se îmbunătățește accesul la transportul public în Sectorul 4 al Capitalei, oferindu-le locuitorilor și celor care tranzitează zona o alternativă eficientă de deplasare.

Te-ar putea interesa si: