Pensii majorate pentru peste 3 milioane de români: Detalii de la Ministrul Muncii

Pensii majorate pentru peste 3 milioane de români: Detalii de la Ministrul Muncii

author
1 minute, 42 seconds Read

Pensii majorate pentru peste 3 milioane de români: Detalii de la Ministrul Muncii

Ministra Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit sâmbătă că peste trei milioane de români vor beneficia de pensiile majorate de anul viitor. Această creștere semnificativă este rezultatul majorării valorii punctului de pensie, care va avea un impact pozitiv asupra fiecărui pensionar în 2024.

Pensiile majorate din 2024

Potrivit declarațiilor ministrului Simona Bucura-Oprescu, „este important să știe toți românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese”. Ea a explicat că peste trei milioane de români vor beneficia de această majorare. Fiecare pensionar va primi o pensie mai mare datorită majorării de la 1 ianuarie și creșterii valorii punctului de pensie.

Pensii egale la muncă egală

Simona Bucura-Oprescu a subliniat că noua lege a pensiilor are ca scop corectarea a trei categorii de inechități. Acestea includ inechitățile între pensionarii care au muncit în aceleași condiții dar au ieșit la pensie în ani diferiți, între femei și bărbați și între cei care au beneficiat de indemnizația minimă socială.

Pentru a asigura o distribuție echitabilă a pensiilor în România, este necesară recalcularea pensiilor. Această recalculare va asigura pensii egale la muncă egală. Simona Bucura-Oprescu a explicat că prin această nouă lege a pensiilor, se încearcă corectarea inechităților existente și eliminarea discriminării între pensionari.

Aceste măsuri vor duce la pensii mai mari pentru mulți seniori. Ministrul Muncii a subliniat importanța acestei schimbări și a menționat că aceasta va asigura o distribuție echitabilă a pensiilor în România.

Astfel, peste trei milioane de români vor beneficia de pensii majorate începând din anul 2024. Aceasta este o veste bună pentru toți pensionarii, care vor primi o pensie mai mare datorită majorării valorii punctului de pensie și recalculării pensiilor. Aceste măsuri urmăresc eliminarea inechităților și asigurarea unei distribuții echitabile a pensiilor în țară.

Te-ar putea interesa si: