Fostul primar Gheorghe Nichita, eliberat după un an de închisoare. Declarații de debut.

Fostul primar Gheorghe Nichita, eliberat după un an de închisoare. Declarații de debut.

author
2 minutes, 14 seconds Read

Fostul primar Gheorghe Nichita, eliberat după un an de închisoare. Declarații de debut.

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, în vârstă de 67 de ani, a fost eliberat din Penitenciarul Vaslui, după un an și câteva luni de închisoare. Decizia de eliberare condiționată a fost luată de Tribunalul Vaslui. Gheorghe Nichita era condamnat în Dosarul „Amanta” la o pedeapsă de cinci ani.

Gheorghe Nichita a fost eliberat din închisoare

Miercuri, fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, a părăsit Penitenciarul Vaslui și a făcut primele declarații la ieșirea din închisoare. El a menționat că perioada petrecută în spatele gratiilor a fost una dificilă și dureroasă atât pentru el, cât și pentru familia sa. Cu toate acestea, Nichita consideră că fiecare suferință are un scop și un sens, iar acum va căuta să găsească acest scop în viitorul său. De asemenea, el a menționat că Dumnezeu are un plan pentru toate lucrurile și că va avea timp să vorbească despre aceasta în curând.

Nichita spune că s-a lecuit de politică, dar experiența sa vastă îi va fi folositoare în continuare în alte scopuri

Fostul primar al Iașiului a afirmat că nu mai dorește să se implice în politică și că acest domeniu nu mai reprezintă un interes pentru el. Cu toate acestea, el consideră că prezența sa în spațiul public este importantă și că experiența sa vastă acumulată în domeniul administrativ și politic îi va fi folositoare în alte scopuri. Nichita a menționat că are o experiență de viață bogată și că nu a fost ușor să treacă prin toate dificultățile, mai ales ultima suferință din perioada de detenție.

Condamnare în Dosarul „Amanta”

Fostul primar al municipiului Iași a fost condamnat definitiv în luna august a anului trecut de Curtea de Apel Iași. El a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Acuzațiile îl vizau pe Nichita în legătură cu utilizarea resurselor și angajaților Poliției Locale Iași în scopul spionării amantei sale.

Repetate eliberări și reîntoarceri în penitenciar

Gheorghe Nichita a fost încarcerat în Penitenciarul Vaslui pe 30 august 2022. Totuși, fostul primar s-a întors în penitenciar după o scurtă perioadă de eliberare condiționată în octombrie 2021. Aceasta a fost cauzată de executarea unei părți din pedeapsa primită într-un alt dosar de corupție, dosarul UTI. Nichita era acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: