Avionul de evacuare MApN din Gaza s-a defectat. Un alt avion cu piese de schimb a fost trimis.

Avionul de evacuare MApN din Gaza s-a defectat. Un alt avion cu piese de schimb a fost trimis.

author
1 minute, 42 seconds Read

Avionul de evacuare MApN din Gaza s-a defectat. Un alt avion cu piese de schimb a fost trimis.

Avionul trimis de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru a evacua 41 de români din Gaza s-a defectat în Cairo, iar aceștia nu au mai putut ajunge acasă în România. Din cauza lipsei unei piese de schimb în Cairo, a fost necesară trimiterea unui alt avion în Egipt pentru a o aduce din România.

Repatriere cu probleme a românilor din Gaza

După ce prima repatriere a cetățenilor români din Gaza a decurs fără probleme și Tarom i-a adus în țară însoțiți de Marcel Ciolacu, zborul celor care nu au putut participa la prima acțiune a întâmpinat dificultăți.

Românii au fost preluați de Ambasada României de la Cairo

Cetățenii români și membrii de familie au ajuns în Egipt prin punctul de frontieră Rafah și au fost preluați de reprezentanții Ambasadei României din Cairo. O echipă mobilă a Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) i-a însoțit apoi până în Cairo.

MAE continuă dialogul pentru evacuarea cetățenilor români

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene pentru a facilita evacuarea celorlalți cetățeni români și membri de familie din Fâșia Gaza. Trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în prezent în Egipt pentru a sprijini demersurile specifice în teren.

Reamintirea evacuării anterioare

Pe data de 8 noiembrie, un prim grup de 93 de români evacuați din Fâșia Gaza a ajuns în țară cu o aeronavă TAROM, la Baza Aeriană 90. La bordul aeronavei au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu și ministrul afacerilor Externe, Luminița Odobescu. Grupul de 41 de români care urmează să fie evacuați reprezintă al doilea grup, iar un al treilea grup de români încă se află blocat la granița dintre Fâșia Gaza și Egipt.

Te-ar putea interesa si: