Aprecierea lui Mircea Geoană privind achiziționarea tancurilor Abrams de către România: "Realizăm acum posibilitatea unui război în Europa"

Aprecierea lui Mircea Geoană privind achiziționarea tancurilor Abrams de către România: „Realizăm acum posibilitatea unui război în Europa”

author
2 minutes, 4 seconds Read

Aprecierea lui Mircea Geoană privind achiziționarea tancurilor Abrams de către România: „Realizăm acum posibilitatea unui război în Europa”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a salutat decizia României de a achiziționa tancuri Abrams, spunând că este una pe care Alianţa Nord-Atlantică o respectă şi o încurajează, mai ales în condițiile în care am realizat că războiul este posibil în Europa.

Mircea Geoană despre nevoia acută de înzestrare a Forțelor Navale Române

Mircea Geoană a fost întrebat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Constanța, cât de acută este nevoia de înzestrare a Forţelor Navale Române. El a subliniat că România și alte state NATO din Europa au suferit de subinvestiţie în domeniul apărării în ultimii ani, într-o perioadă în care riscurile de securitate păreau minime sau absente. Totuși, acum când există posibilitatea unui război în Europa, este momentul să reinvestim în apărare și securitate națională.

Războiul este posibil în Europa

Geoană a subliniat că riscurile de securitate abundă din foarte multe direcții și că este important să se investească în apărare și securitate națională. Cu toate acestea, el a menționat că recuperarea deficitelor de investiții din ultimii ani nu poate fi realizată pe termen scurt și este necesară o planificare inteligentă a cheltuielilor. Geoană a explicat că NATO are un rol în ordonarea priorităților de investiții în apărare și că Alianța respectă și încurajează decizia României de a cumpăra tancuri Abrams.

NATO încurajează decizia României de a cumpăra tancuri Abrams

Mircea Geoană a adăugat că NATO respectă și încurajează decizia României de a cumpăra tancuri Abrams. El a subliniat importanța investițiilor în oameni, precizând că aceștia joacă un rol crucial în domeniul apărării. Geoană a menționat că NATO este locul optim pentru planificarea nevoilor de apărare atât la nivel național, cât și în cadrul Alianței.

Achiziționarea tancurilor Abrams de către România este văzută ca o mișcare strategică în contextul creșterii riscurilor de securitate în Europa. Decizia României de a investi în apărare și securitate națională este salutată și încurajată de NATO, iar Mircea Geoană subliniază importanța unei planificări inteligente a cheltuielilor și a investițiilor în oameni.

Te-ar putea interesa si: