Afirmații defăimătoare ale funcționarilor din CNSC la adresa judecătorilor

Afirmații defăimătoare ale funcționarilor din CNSC la adresa judecătorilor

author
2 minutes, 7 seconds Read

Afirmații defăimătoare ale funcționarilor din CNSC la adresa judecătorilor

Funcționarii din cadrul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) au făcut afirmații defăimătoare la adresa judecătorilor în cadrul unei ședințe, potrivit înregistrărilor audio publicate de Spotmedia. Aceștia i-au numit pe judecători „maimuțoii de la Tribunalul Brașov” și au descris deciziile lor drept „ineptii” și „aberații”. Funcționarii au afirmat că intenționează să ia măsuri pentru a combate efectele hotărârilor judecătorești.

Scandal la CNSC

CNSC este un organism independent cu activitate administrativ-jurisdicțională, care soluționează contestațiile formulate în cadrul procedurilor de achiziție publică înainte de încheierea contractelor. Cu toate acestea, în cadrul instituției există o situație tensionată. Angajații au demis președintele CNSC, Florentina Drăgan, care fusese aleasă în funcție în 2019 și realeasă în 2022. Motivul revocării a fost introducerea unui sistem de pontaj electronic cu amprenta biometrică, măsură considerată necesară pentru securitatea instituției. Revocarea a fost contestată în instanță de către Florentina Drăgan, iar Tribunalul Brașov a suspendat decizia CNSC.

Hotărârea Tribunalului Brașov, încălcată

Cu toate acestea, în ciuda hotărârii instanței, CNSC a decis să o revoce din nou pe Florentina Drăgan într-o nouă ședință. Înregistrările audio obținute de Spotmedia dezvăluie că unii dintre consilierii CNSC au făcut afirmații și insulte la adresa judecătorilor. Aceștia au afirmat că hotărârea judecătorească este o „aberație” și că intenționează să ia o nouă decizie pentru a combate efectele acesteia.

Reacția CNSC

CNSC nu a negat autenticitatea înregistrărilor și a afirmat că ședințele Consiliului nu sunt publice și nu pot fi înregistrate clandestin. Cu toate acestea, fragmentele publicate reflectă o atitudine periculoasă și sfidătoare față de magistrați și lege. Aceste afirmații sunt de maxim interes public și considerăm că lipsa acordului nu este relevantă.

„Maimuțoii” au decis din nou

Decizia CNSC de a o revoca din nou pe Florentina Drăgan a fost suspendată de instanță. Totuși, CNSC a făcut o nouă revocare mascată și a „mutat-o” într-o altă funcție, dar cu același salariu. Tribunalul Brașov a suspendat și această revocare.

În final, Florentina Drăgan este din nou președinte CNSC, dar situația rămâne tensionată și se așteaptă noi decizii în acest caz.

Te-ar putea interesa si: