Atacul dur al Israelului în Fâșia Gaza. Presiuni SUA privind civilii.

Atacul dur al Israelului în Fâșia Gaza. Presiuni SUA privind civilii.

author
3 minutes, 3 seconds Read

Atacul dur al Israelului în Fâșia Gaza

Armata din Israel a bombardat miercuri principalul oraș din sudul Gazei în ceea ce a considerat că a fost cea mai aprigă luptă de când a început o invazie terestră pentru a elimina Hamas. Între timp, SUA a presat din nou Israelul să minimizeze victimele civile palestiniene, transmite Reuters.

Israelul a lansat cel mai dur atac de până acum în Fâșia Gaza

Israelul a raportat că forțele sale, susținute de avioane de război, au ajuns marți în inima lui Khan Younis din sudul Gazei și au înconjurat și orașul. Aripa armată a Hamas, Brigăzile al Qassam, a declarat că luptătorii săi s-au implicat în ciocniri violente cu israelienii.
„Suntem în cea mai intensă zi de la începutul operațiunii la sol”, a declarat într-un comunicat comandantul Comandamentului de Sud al armatei israeliene, generalul Yaron Finkelman.

Zeci de palestinieni au fost uciși

Oficialii din domeniul sănătății din Gaza au declarat că mulți civili au fost uciși într-un atac israelian asupra caselor din Deir al-Balah, la nord de Khan Younis. Dr. Eyad Al-Jabri, șeful Spitalului Shuhada Al-Aqsa a declarat pentru Reuters că cel puțin 45 de persoane au fost ucise. Reuters nu a putut ajunge în zonă și nici nu a putut confirma taxa.

Nu există loc sigur în Gaza, spun palestinienii

De când s-a prăbușit armistițiul, Israelul a postat o hartă online pentru a le spune locuitorilor din Gaza ce părți ale enclavei să evacueze pentru a evita atacurile. Cartierul estic al lui Khan Younis a fost marcat luni, iar mulți dintre sutele de mii de locuitori ai săi au luat zborul pe jos. Palestinienii spun că nu există un loc sigur, cu orașele și adăposturile rămase deja copleșite, iar Israelul continuă să bombardeze zonele în care le spune oamenilor să meargă.

Presiuni din partea SUA privind civilii

Pe fondul criticilor internaționale continue asupra situației dificile din Gaza, Statele Unite, aliatul apropiat al Israelului, au reiterat marți că Israelul trebuie să facă mai mult pentru a permite combustibil și alte ajutoare să intre în Gaza și să reducă daunele aduse civililor. În ciuda numărului de morți în creștere, a spus că Israelul dă dovadă de receptivitate la apeluri.
„Nivelul de asistență care se primește nu este suficient”, a spus U.S. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat la o conferință de presă. „Trebuie să crească, iar acest lucru i-am spus clar guvernului Israelului”.

Joe Biden, acuzații dure pentru Hamas

Președintele Joe Biden a declarat marți că Hamas a violat în mod repetat femei și le-a mutilat trupurile în timpul atacului său asupra sudului Israelului, citând supraviețuitori și martori. Într-o declarație pe canalul său Telegram, Hamas a denunțat acuzațiile lui Biden ca fiind false și a spus că se alătură efortului Israelului de a acoperi crimele de război comise cu SUA. a susține. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a citat acuzațiile de viol și alte abuzuri într-o întâlnire cu familiile ostaticilor returnați marți, pe care unii participanți au descris-o ca fiind supărați din cauza frustrării față de gestionarea situației de către guvern. „Am auzit povești care mi-au frânt inima… Am auzit și ați auzit, de asemenea, despre agresiuni sexuale și cazuri de viol brutal, fără deosebire de orice”, a spus Netanyahu la o conferință de presă.

Te-ar putea interesa si: