Miting pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza

Miting pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza

author
1 minute, 57 seconds Read

Miting în Capitală pentru ostaticii din Fâșia Gaza

Joi după amiază, în zona Bibliotecii Centrale Universitare de pe Calea Victoriei din București, s-a desfășurat un miting de solidaritate și susținere pentru eliberarea israelienilor ținuți ostatici în Fâșia Gaza. Peste o sută de persoane au participat la acest eveniment, fluturând steagurile Statului Israel și afișând fotografii ale ostaticilor.

Românii cer aducerea ostaticilor acasă

Participanții la miting au transmis mesaje de susținere pentru familiile celor răpiți și au cerut autorităților să facă tot posibilul pentru a aduce ostaticii acasă în siguranță. Printre fotografii afișate se număra și imaginea românului ținut ostatic de teroriști, semn că și solidaritatea față de acesta este puternică.

Hamas ascunde ostaticii în diferite locații din Gaza

Potrivit informațiilor furnizate de Hamas, numărul total al ostaticilor este de 239. Organizația teroristă susține că aceștia au fost ascunși în diferite locații din Fâșia Gaza, inclusiv în rețeaua de tuneluri subterane pe care o deține.

Ambasadorul Israelului mulțumește românilor pentru susținere

La miting a fost prezent și ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, care a transmis un mesaj de recunoștință și mulțumire românilor pentru solidaritatea manifestată față de Statul Israel. El a subliniat faptul că Hamas se folosește de populație drept scut uman și încearcă să oprească operațiunile israeliene prin plasarea femeilor și copiilor în fața forțelor armate.

Israelul va lupta și va învinge

Ambasadorul a reafirmat angajamentul Statului Israel de a lupta împotriva Hamas și de a aduce ostaticii acasă în siguranță. El a subliniat că Israelul va continua să îndeplinească misiunea atribuită de guvern în mod responsabil și în conformitate cu Dreptul Internațional. Reuven Azar a declarat că Israelul nu va permite ca Hamas să îi atace civilii, copiii sau femeile și că țara va lupta pentru a asigura securitatea cetățenilor săi.

Recunoștință față de România

În încheierea discursului său, ambasadorul Israelului a exprimat recunoștință față de președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, Guvernul României și întregul popor român pentru solidaritatea și sprijinul manifestat față de Statul Israel. El a subliniat că România este o țară prietenă foarte puternică pentru Israel.

Te-ar putea interesa si: