Bilete de tratament pentru pensionari: Anunțul Caselor de Pensii

Bilete de tratament pentru pensionari: Anunțul Caselor de Pensii

author
1 minute, 57 seconds Read

Bilete de tratament pentru pensionari: Anunțul Caselor de Pensii

Casele de Pensii au anunțat că biletele de tratament pentru pensionari au sosit și pot fi ridicate până la o anumită dată limită. Este important ca beneficiarii să fie informați cu privire la termenul limită și să nu lase biletele neridicate, deoarece acestea vor fi redistribuite.

Anunțul Caselor de Pensii despre biletele de tratament pentru pensionari. Biletele neridicate vor fi redistribuite

Casele de Pensii din diferite județe au transmis informații cu privire la biletele de tratament pentru pensionari. De exemplu, Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud avertizează beneficiarii că biletele pot fi ridicate până pe data de 24 noiembrie 2023. Biletele neridicate vor fi redistribuite către alți pensionari.

Casa de Pensii Bihor informează, de asemenea, pensionarii că au termen-limită de ridicare până pe data de 20 noiembrie 2023.

Cum se eliberează biletele de tratament

Potrivit Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear, aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023 al Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, biletele de tratament se eliberează doar în baza cererii depuse și a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav și care au dreptul la asistent personal sau indemnizație lunară pentru însoțitor, precum și pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor, pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoțite.

În cazul în care însoțitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav sau în gradul I de invaliditate doresc să beneficieze de bilete de tratament, trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de lege.

Există și excepții, astfel că persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau indemnizație lunară pentru însoțitor, precum și pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizația de însoțitor, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți. Acestea trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere în care să ateste că se pot descurca singure pe perioada sejurului, având în vedere că bazele de tratament funcționează în regim hotelier.

Biletele de tratament pot fi ridicate personal de titular sau de o altă persoană desemnată prin procură autentificată la notarul public.

Te-ar putea interesa si: