Metoda nouă de fraudă bancară: Ascunzișurile vacanțelor ieftine

Metoda nouă de fraudă bancară: Ascunzișurile vacanțelor ieftine

author
1 minute, 25 seconds Read

Metoda nouă de fraudă bancară: Ascunzișurile vacanțelor ieftine

Hackerii profită de faptul că turiștii caută cele mai avantajoase oferte când vine vorba de cazare și au pus bazele unor noi metode de fraudă bancară. Pirații internetului trimit un mail prin care solicită victimelor să completeze câmpurile respective cu datele personale.

Fraudă bancară camuflată cu oferte de vacanțe ieftine

Raluca Voicu, manager prevenire fraudă bancară a explicat de ce este important să ne actualizăm atât datele cât și metoda de plată. Este una din strategiile pe care le putem folosi a securiza metodele de plată.

Mesaje de la posibili clienți

De exemplu, puteți primi un mesaj de la un ”potențial client” care conține un link în care vi se cere să introduceți datele bancare și cele personale, și care ulterior vor ar ajunge în posesia hackerilor.

Modul de acțiune

După ce au intrat în posesia datelor, tâlharii cibernetici trimit mesaje în numele clienților.

Au fost semnalate peste 250.000 de tentative de fraudă bancară

„Dacă, de exemplu, e o reducere de peste 50%, ar fi bine ca potenţialii cumpărători să fie extrem de atenţi. Au fost fraude şi în turism. Site-uri clonă, care promovau diverse hoteluri, structuri de cazare, pensiuni, furând pozele de pe alte site-uri şi propunând preţuri mult mai mici”, a explicat Traian Bădulescu, expert în turism pentru observatornews.ro.

Astfel de atacuri s-au înmulțit în ultima perioadă. De fapt, de la începutul anului au fost semnalate aproape 250.000 de astfel de atacuri. Un sfert din tentativele de phishing au ca scop colectarea datelor bancare și accesul la conturile utilizatorilor.

Te-ar putea interesa si: