Român arestat: Detalii despre prinderea bărbatului din Brașov

Român arestat: Detalii despre prinderea bărbatului din Brașov

author
1 minute, 46 seconds Read

Român arestat pentru terorism. Detalii despre prinderea bărbatului din Brașov

Un bărbat din județul Brașov a fost arestat pentru terorism, după ce procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au acuzat de radicalizare și de distribuirea online a materialelor despre confecționarea de dispozitive explozive artizanale.

Bărbatul și-a creat un cont pe o platformă de socializare

Potrivit anchetatorilor, bărbatul și-a creat un cont pe o platformă de socializare în cursul anului 2023. Aici, el ar fi lăudat organizații teroriste din Orientul Mijlociu și pe liderii acestora, cu intenția de a instiga la săvârșirea unui act de terorism.

Acces repetat la materiale de propagandă teroristă

Anchetatorii susțin că bărbatul ar fi accesat în mod repetat, de pe același cont, materiale de propagandă teroristă în anul 2023. El ar fi deținut aceste documente fără drept și era considerat în curs de radicalizare.

Acuzații de acces și distribuire a materialelor despre fabricarea de explozivi

Procurorii îl acuză pe bărbat că ar fi accesat și distribuit în mediul online un material cu instrucțiuni privind fabricarea și folosirea de explozivi, arme de foc sau alte arme, substanțe nocive sau periculoase, sau tehnici și metode specifice de săvârșire sau sprijinire a actelor de terorism.

Percheziție la locuința bărbatului

Pe 15 noiembrie, locuința bărbatului a fost percheziționată, iar procurorii au găsit acolo „sistemele informatice utilizate la săvârșirea infracțiunilor”. Aceasta a contribuit la întărirea probelor împotriva acuzatului.

Arest preventiv pentru 30 de zile

Joi, pe 16 noiembrie, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei Curții de Apel București. Această măsură a fost luată pentru a preveni orice risc de fugă sau influențare a anchetei.

Cazul a fost sesizat de Serviciul Român de Informații și a beneficiat de sprijinul de specialitate al acestei instituții. Procurorii continuă investigațiile pentru a aduce în fața justiției toate persoanele implicate în această rețea de terorism.

Te-ar putea interesa si: