Abonamente pentru Facebook și Instagram: Costuri și informații

Abonamente pentru Facebook și Instagram: Costuri și informații

author
1 minute, 33 seconds Read

Abonamente pentru Facebook și Instagram: Costuri și informații

Facebook și Instagram fără reclame vor fi disponibile în foarte scurt timp, conform unui anunț pe care l-au făcut reprezentanții Meta Platforms.

Planuri de abonamente și costuri

Utilizatorii din Europa vor avea la dispoziție un sistem de abonamente, decizia fiind luată de gigantul online pentru a se conforma reglementărilor Uniunii Europene.

Planurile de abonamente vor avea prețuri diferite pentru accesare web sau IOS și Android. Așadar, abonament lunar pentru utilizatorii web va costa 9,99 euro, în timp ce utilizatorii de iOS și Android vor trebui să scoată din buzunar 12,99 euro pe lună.

Restricții impuse de Uniunea Europeană

Meta poate avea de suferit serios din cauza limitărilor care vin din partea Uniunii Europene cu privire la faptul că, de acum, gigantul nu va mai putea să ofere reclame ultilizatorilor fără a avea consimțământul acestora.

Meta a fost amendată cu 390 de milioane de euro la începutul acestui an de către comisarul irlandez pentru confidențialitatea datelor și i s-a spus că nu poate folosi așa-numitul „contract” ca bază legală pentru a trimite utilizatorilor reclame bazate pe activitatea lor online.

Meta și Google și-au construit imperiul pe acest model: țintirea a miliarde de utilizatori cu publicitate personalizată bazată pe datele personale pe care companiile le colectează despre aceștia, potrivit Wall Street Journal, care a scris de la începutul acestei luni despre abonamentele care urmează să fie introduse.

Dar Uniunea Europeană (UE) luptă de ani de zile împotriva urmăririi utilizatorilor de internet fără consimțământul acestora, mai întâi prin Regulamentul european privind protecția datelor (GDPR) din 2016, apoi prin Regulamentul privind piețele digitale (DMA), care a intrat în vigoare în această vară.

Meta are termen până la 6 martie 2024 pentru a se conforma noilor sale obligații.

Te-ar putea interesa si: