Propunere: Românii încarcă bonurile fiscale în aplicație - propunerea ministrului Marcel Boloș (49 characters)

Propunere: Românii încarcă bonurile fiscale în aplicație – propunerea ministrului Marcel Boloș (49 characters)

author
2 minutes, 17 seconds Read

Propunere: Românii încarcă bonurile fiscale în aplicație – propunerea ministrului Marcel Boloș

Ministrul Marcel Boloș vine cu o nouă idee: românii să-și încarce bonurile fiscale într-o aplicație specială pentru a verifica autenticitatea lor. Această propunere vine în urma reacțiilor negative primite de la mai multe voci publice în legătură cu ideea de a recompensa pe cei care denunță fapte de evaziune.

Românii, puși să-și încarce bonurile fiscale în aplicație

Ministrul de Finanțe a propus ca românii care denunță fapte de evaziune fiscală să primească o recompensă, un procent din prejudiciul recuperat. Această inițiativă a fost criticată chiar de liderul PNL, însă Marcel Boloș nu se lasă descurajat și vine acum cu o altă idee.

Verificarea autenticității bonurilor fiscale prin intermediul unei aplicații

Pentru a combate evaziunea fiscală, ministrul propune realizarea unei aplicații prin care cetățenii să poată verifica autenticitatea bonurilor fiscale eliberate. Marcel Boloș nu a dorit să ofere detalii despre mecanismul acestei aplicații, însă a subliniat importanța acesteia și necesitatea de a nu o pierde în urma unor critici neîntemeiate.

Aplicație mobilă pentru verificarea bonurilor fiscale

În răspuns la întrebările jurnaliștilor, ministrul Boloș a sugerat că reclamațiile privind autenticitatea bonurilor fiscale ar putea fi completate prin intermediul unei aplicații de mobil. Astfel, fiecare cetățean ar avea posibilitatea să verifice autenticitatea bonurilor fiscale pe telefonul său mobil. Această propunere ridică întrebarea dacă românii ar fi dispuși să folosească o astfel de aplicație și să verifice bonurile fiscale pe care le primesc pentru produsele consumate.

Critici după propunerea recompenselor pentru denunțarea evaziunii fiscale

Nu demult, ministrul Finanțelor a venit cu ideea de a recompensa persoanele care denunță fapte de evaziune fiscală cu un procent din suma recuperată. Această măsură urmează să fie inclusă într-un proiect de lege pentru combaterea evaziunii fiscale, care este în prezent în curs de redactare la Ministerul Finanțelor Publice.

Propunerea lui Marcel Boloș a stârnit ironii în spațiul public și a fost criticată chiar de liderul PNL, Nicolae Ciucă. Acesta susține că se opune propunerii în forma sa actuală și că este necesară o analiză mai amănunțită a consecințelor unei astfel de decizii.

În schimb, premierul Marcel Ciolacu nu s-a opus ideii și a afirmat că ar lua în calcul o asemenea propunere. Cu toate acestea, decizia finală aparține Coaliției guvernamentale.

Această propunere a ministrului Marcel Boloș ridică o serie de întrebări și provocări, iar implementarea unei aplicații mobile pentru verificarea bonurilor fiscale ar putea reprezenta un pas important în combaterea evaziunii fiscale în România.

Te-ar putea interesa si: