Scădere majoră preț benzina la pompă

Scădere majoră preț benzina la pompă

author
1 minute, 32 seconds Read

Scădere majoră a prețului benzinei la pompă

Prețul benzinei la pompă în stațiile Petrom a înregistrat o scădere semnificativă în weekend-ul 17-19 noiembrie, cu 12 bani pe litru. Această reducere se aplică atât la benzina, cât și la motorină.

Petrom aplică reduceri la carburanți

Petrom a decis să reducă prețul benzinei și motorinei cu cinci bani pe litru. În plus, în aproximativ o treime din stațiile companiei se aplică o promoție suplimentară de 7 bani pe litru. Această promoție este valabilă până duminică seară.

Reduții consecutive de prețuri la carburanți

Această modificare de preț reprezintă prima în ultima săptămână și este a șaptea scădere consecutivă a prețurilor la carburanți. Cea mai recentă reducere a avut loc pe data de 11 noiembrie, când Petrom a scăzut prețul benzinei cu cinci bani pe litru și motorina cu nouă bani pe litru. Aceasta a fost a șasea ieftinire consecutivă în doar șase zile.

Ieftinirea carburanților în luna noiembrie

În luna noiembrie, prețurile la benzina și motorină s-au redus semnificativ la Petrom. Benzina s-a ieftinit cu 23 de bani pe litru, iar motorina cu 18 bani pe litru, fără a lua în considerare promoțiile. Această scădere este în concordanță cu trendul descendent al cotațiilor la produsele petroliere, ca urmare a ieftinirii petrolului pe piață.

Creșterea prețurilor petrolului

Cu toate acestea, în ultimele zile, prețurile petrolului au început să crească din nou. La momentul publicării acestui articol, cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era de 80,6 dolari pe baril, în timp ce benchmarkul american WTI se situa la 75,89 dolari. Este important de urmărit evoluția prețurilor petrolului, deoarece aceasta poate influența prețurile la carburanți în viitor.

Te-ar putea interesa si: