Alertă meteo în România: Ninsori, viscol și furtună în Marea Neagră

Alertă meteo în România: Ninsori, viscol și furtună în Marea Neagră

author
1 minute, 33 seconds Read

Alertă meteo în România: Ninsori, viscol și furtună în Marea Neagră

Vremea rea se extinde. Sunt ninsori și viscol în jumătate de țară și o furtună cu valuri de 8 metri în Marea Neagră. Meteorologii au emis două coduri, galben și portocaliu, de vreme rea pentru acest sfârșit de săptămână.

Ninsori și viscol în jumătate de țară. Mașini blocate, intervin utilajele de deszăpezire

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum. Au fost solicitate utilaje pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant. Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, existând rută ocolitoare pe DN 2E. De asemenea, a nins și în zona de munte a judeţului Suceava, la Rădăuţi şi în zona Ghimeş (Bacău), iar carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porţiuni de zăpadă frământă în strat de sub 1 cm. În restul judeţelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviţă în Fălticeni şi Suceava, dar şi în zonele Potoci şi Piatra Neamţ (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 şi +6°C.

Furtuna Federico lovește Marea Neagră

Furtuna Frederico este una dintre cele mai puternice furtuni care ajunge în bazinul Mării Negre. Meteorologii din Bulgaria estimează rafale de peste 120 – 150 km/h și valuri care vor trece de 8 metri înălțime. Va fi afectat transportul naval și aerian din Bulgaria și Turcia (posibile zboruri anulate sau deviate din Istanbul). În sud-est vor fi rafale de peste 80 – 90 km/oră. Sunt avertizări de cod portocaliu în Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina în vecinătatea Mării Negre.

Te-ar putea interesa si: