Majorare venituri pentru milioane de români: toți pensionarii în plată beneficiari.

Majorare venituri pentru milioane de români: toți pensionarii în plată beneficiari.

author
1 minute, 36 seconds Read

Majorare venituri pentru milioane de români: toți pensionarii în plată beneficiari

Într-un anunț recent, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dezvăluit informații importante privind majorarea veniturilor pentru cei cinci milioane de pensionari din România. Acesta a comunicat data și procentul cu care vor crește pensiile, aducând astfel vești bune pentru toți seniorii țării.

Dublă majorare a pensiilor, anunță Șeful Casei de Pensii

Conform declarațiilor lui Daniel Baciu, pensiile din România vor avea o dublă majorare în anul 2024. Prima creștere va avea loc începând cu 1 ianuarie, când veniturile pensionarilor se vor majora cu 13,8%. Astfel, punctul de pensie va ajunge la valoarea de 2032 de lei. A doua majorare va avea loc de la 1 septembrie 2024, după finalizarea procesului de recalculare a pensiilor.

Când se face egalizarea vârstei de pensionare

Potrivit declarațiilor președintelui Casei de Pensii, egalizarea vârstei de pensionare între femei și bărbați va avea loc din anul 2035. Această decizie vine în urma reformei sistemului de pensii, care prevede o creștere graduală a vârstei de pensionare pentru femei. Astfel, până în 2030, vârsta de pensionare pentru femei va crește la 63 de ani, iar din 2030 până în 2035 va ajunge la 65 de ani, la fel ca și pentru bărbați.
De asemenea, femeile care au născut mai mulți copii vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare. Pentru fiecare copil născut, se acordă o reducere de șase luni, iar reducerea maximă poate ajunge la 3 ani și 6 luni.
Aceste măsuri anunțate de șeful Casei de Pensii vin să aducă beneficii semnificative pentru milioanele de români care se află în sistemul public de pensii. Majorarea veniturilor și egalizarea vârstei de pensionare reprezintă un pas important în asigurarea unei bătrâneți mai bune pentru toți pensionarii din România.

Te-ar putea interesa si: