Marcel Ciolacu anunță aderarea la Schengen și exprimă nemulțumire față de Rareș Bogdan

Marcel Ciolacu anunță aderarea la Schengen și exprimă nemulțumire față de Rareș Bogdan

author
2 minutes, 48 seconds Read

Marcel Ciolacu anunță aderarea la Schengen și exprimă nemulțumire față de Rareș Bogdan

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit despre aderarea României la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a acordat un interviu amplu la Antena 3 CNN, în care a vorbit despre aderarea României la spațiul Schengen. Acesta a afirmat că va lupta până în ultima clipă pentru ca România să-și joace șansele și să obțină acceptul în acest sens. Ciolacu a menționat că a avut o întâlnire cu primarii marilor municipii și cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, unde a subliniat importanța aderării la Schengen pentru dezvoltarea țării. Premierul a criticat decizia cancelarului austriac Sebastian Kurz de a se opune aderării României, fără să ofere nicio justificare.

Susținerea aderării României la Schengen din partea social-democraților europeni

Marcel Ciolacu a menționat că la întâlnirea social-democraților europeni de la Malaga s-a adoptat o rezoluție prin care se arată susținerea pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Premierul a subliniat că toți liderii social-democrați susțin această aderare și că și președintele Consiliului European, Pedro Sanchez, a afirmat că va face tot ce ține de Spania pentru a închide discuția cu privire la acest subiect. De asemenea, Ciolacu a menționat că a discutat cu cancelarul german Olaf Scholz, care i-a promis că va face tot posibilul pentru a influența decizia cancelarului austriac.

Criticile aduse Austriei

Premierul Marcel Ciolacu a criticat decizia Austriei de a se opune aderării României la Schengen. El a afirmat că Austria a depășit o linie roșie și că această decizie este o umilință pentru români. Ciolacu consideră că Austria este blocată de România în toate demersurile de la nivel euro-atlantic și că nu participă la nicio operațiune NATO în acest moment. Premierul a declarat că această decizie a Austriei nu poate fi justificată și că România merită să fie în spațiul Schengen. El a sugerat că Austria este influențată de Rusia și că ar trebui să fie exclusă din familia europeană.

Marcel Ciolacu îl atacă pe Rareș Bogdan și neagă ruperea coaliției

Premierul Marcel Ciolacu a negat afirmațiile liderului PNL, Rareș Bogdan, privind ruperea coaliției de guvernare. Ciolacu consideră că declarațiile lui Bogdan sunt iresponsabile și că acesta încearcă să acopere o gafă personală. Premierul l-a acuzat pe Bogdan că a mers la piață cu un ceas Rolex în valoare de 30.000 de euro și că acum încearcă să dinamiteze coaliția. Ciolacu a afirmat că nu mai dorește să facă o coaliție cu oameni care dinamitează din interior și că va discuta toate problemele cu Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan răspunde acuzațiilor

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a reacționat la acuzațiile premierului Marcel Ciolacu printr-un mesaj pe contul său de Facebook. El a afirmat că PSD nu s-a schimbat în ultimele trei decenii și că are în ADN ura față de societatea civilă. Bogdan a susținut că singura evoluție a PSD-ului a fost trecerea de la insulta rostită de Ion Iliescu la insulta folosită acum de Marcel Ciolacu. Europarlamentarul a criticat social-democrații pentru faptul că nu acceptă critici și că încearcă să acopere problemele prin atacuri la adresa celorlalți.

Te-ar putea interesa si: