Victime ale medicinii de pe Google. Isprava unui botoșănean a avut consecințe grave.

Victime ale medicinii de pe Google. Isprava unui botoșănean a avut consecințe grave.

author
2 minutes, 47 seconds Read

Victime ale medicinii de pe Google. Isprava unui botoșănean a avut consecințe grave.

Un botoșănean a fost la un pas de moarte, demonstrând încă o dată că medicina de pe Google face victime. Bărbatul s-a autodiagnosticat pe internet cu cancer de colon și a decis să-și taie venele și tendoanele cu un flex. Doar prezența de spirit a soției sale și intervenția medicilor l-au salvat la timp.

Medicina de pe Google face victime

Apropiații săi susțin că bărbatul nu se simțea bine de ceva vreme. Din cauza problemelor cu colonul, el a început să caute informații pe Google, deși nu avea cunoștințe medicale și nu vorbise cu vreun specialist.

Astfel, botoșăneanul a ajuns la concluzia că suferă de cancer de colon, bazându-se pe informațiile găsite pe internet. Convins că tot ce găsește online este adevărat, bărbatul a continuat să creadă că este cuprins de această boală și starea sa de spirit a devenit tot mai proastă, conform Monitorulbt.ro.

Intervenția soției și salvarea de către medici

Într-un weekend, bărbatul se afla acasă și nu părea că ar intenționa să facă ceva neobișnuit. Însă, într-un moment neașteptat, i-a comunicat soției că se retrage în anexa locuinței, unde se afla centrala termică, pentru a adăuga lemne în foc. Curând, soția a primit un mesaj pe telefon, expediat chiar de soțul ei.

Acest mesaj părea a fi un fel de adio, în care bărbatul își exprima aprecierea pentru soția sa și o ruga să îl ierte. Bănuind că ceva grav se întâmplase, femeia a alergat în anexa locuinței. A descoperit bărbatul în garaj, într-o baltă de sânge, cu mâna stângă aproape secționată de lama flexului.

Șocată, soția a apelat imediat numărul de urgență 112. În scurt timp, un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) a ajuns la faţa locului şi i-a acordat bărbatului primul ajutor.

Salvat de medici, nu de internet

”Pacientul a fost găsit în şoc hemoragic. A suferit o sincopă şi a fost nevoie de efectuarea de manevre de resuscitare. A fost stabilizat hemodinamic la faţa locului, după care a fost transportat imediat la Urgențe, pentru a fi preluat de un specialist”, a declarat medicul Carmen Ragoşcă, din cadrul SAJ Botoşani, conform sursei citate.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la serviciul de primiri urgențe, unde a fost preluat de o echipă medicală. Doctorii reali, și nu cei de pe Google, au fost cei care i-au salvat viața.

”În serviciul nostru a ajuns un pacient cu o plagă tăiată de flex, complexă, în zona pumnului stâng. A fost preluat de o echipă coordonată de medicul urgentist Oana Vicoleanu și chirurgul plasticean Eugen Vasilică. Au fost secționate arterele radială, cubitală, nerv median și cubital, precum și tendoanele flexoare de la degete și pumnul stâng. Norocul lui a fost și faptul că în prezent avem o linie de gardă permanentă la serviciul de chirurgie plastică și a putut imediat primi ajutor de specialitate”, a afirmat medicul Monica Adăscăliței, managerul SJU Mavromati.

Te-ar putea interesa si: