Cuplul român a furat haine de 1.000.000 de euro de la Gucci, D&G şi Balenciaga

Cuplul român a furat haine de 1.000.000 de euro de la Gucci, D&G şi Balenciaga

author
2 minutes, 23 seconds Read

Un cuplu de români a furat haine de 1.000.000 de euro de la Gucci, D&G şi Balenciaga

Un cuplu de români a fost reţinut după ce a furat haine în valoare de 1.000.000 de euro de la celebrele branduri Gucci, D&G şi Balenciaga. Furturile au fost dezvăluite după ce produsele de lux au fost vândute pe internet.

Furturile au avut loc în Italia

Potrivit informațiilor furnizate de ObservatorNews.ro, furturile au avut loc în Italia, însă o parte dintre hainele furate au ajuns în România și au fost puse la vânzare pe internet. Un reprezentant al uneia dintre casele de modă a sesizat autoritățile române, ceea ce a dus la reținerea celor doi infractori.

Ancheta a dus la descoperirea hainelor furate

Anchetatorii au mers pe fir și au reușit să ajungă la cei doi soți. Casa lor a fost percheziționată, iar în interior au fost găsite mai multe haine ale brandurilor de lux, precum și o mașină pe care cei doi ar fi cumpărat-o cu banii obținuți din vânzarea produselor furate. Toate acestea au fost confiscate, iar cei doi infractori s-au ales cu un dosar penal.

Prejudiciul este estimat la 1.359.000 de euro

Conform comunicatului emis de Poliţia Capitalei, prejudiciul cauzat de aceste furturi se ridică la suma de 1.359.000 de euro. Ancheta a arătat că, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, au fost comise mai multe furturi în Italia, iar obiectele furate au fost haine, încălțăminte și accesorii de lux. Parte dintre aceste produse au ajuns în România și au fost comercializate prin intermediul unor site-uri specializate. Soția, în vârstă de 36 de ani, și soțul, în vârstă de 45 de ani, au fost implicați în mai multe operațiuni de livrare a acestor produse.

Cei doi infractori au creat profiluri fictive

Probatoriul administrat în cadrul anchetei a relevat că cei doi infractori și-au creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive începând cu anul 2021. Prin intermediul acestor profiluri, ei au expus spre vânzare produse furate din Italia și au înregistrat tranzacții suspecte. În urma percheziției domiciliare, polițiștii au descoperit terminale mobile, medii de stocare, suma de aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux și peste 2.000 de articole vestimentare, încălțăminte și accesorii de branduri de lux, evaluate preliminar la 400.000 de euro.

Cei doi infractori au fost reținuți

Cei doi infractori au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt în curs de desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Te-ar putea interesa si: