Delirul Moscovei: Politolog rus amenință cu bombardarea României. (VIDEO)

Delirul Moscovei: Politolog rus amenință cu bombardarea României. (VIDEO)

author
1 minute, 34 seconds Read

Delirul Moscovei: Politolog rus amenință cu bombardarea României. (VIDEO)

Politologul rus Dmitri Evstafiev, profesor la Școala de Economie din Moscova, a făcut declarații belicoase la adresa României într-o emisiune la televiziunea de stat Russia 1. Acesta a amenințat că ar bombarda România, justificându-și acțiunile prin comportamentul „aroganților români”.

Declarații iresponsabile ale propagandei ruse la adresa României

Dmitri Evstafiev este cunoscut pentru declarațiile sale provocatoare și amenințările la adresa Ucrainei și a aliaților acesteia, inclusiv România și statele vest-europene. El a afirmat că ar lovi câteva baze militare românești prin care se trimit ajutoare militare și muniție către Ucraina. Aceste declarații neresponsabile evidențiază propaganda rusă și amenințările la adresa securității regionale.

România, ținta atacurilor propagandei ruse

Televiziunea publică din Rusia a avut în repetate rânduri emisiuni în care România a fost prezentată ca fiind o țintă a atacurilor. Moderatori și politologi ruși au făcut declarații șocante și au sugerat chiar utilizarea armelor nucleare tactice împotriva țării noastre. Aceste atacuri mediatice au avut loc în contextul în care piloții ucraineni urmau să fie antrenați în România pentru a pilota avioane F-16.

Delirul individului nu cunoaște limite

Evstafiev continuă să facă declarații extrem de periculoase și amenințătoare, sugerând că bazele militare din statele vest-europene pot fi considerate ținte legitime. El susține că armamentul livrat în Ucraina extinde raza și complexitatea conflictului, iar orice ajutor militar trimis prin România sau alte state membre NATO poate fi considerat o declarație de război.

Aceste declarații iresponsabile ale politologului rus demonstrează disprețul față de securitatea și stabilitatea regională. Este necesar ca comunitatea internațională să ia atitudine și să condamne astfel de acțiuni care amenință pacea și securitatea în Europa.

Te-ar putea interesa si: