Amenzi pentru românii care fac cumpărături în Bulgaria

Amenzi pentru românii care fac cumpărături în Bulgaria

author
1 minute, 33 seconds Read

Amenzi pentru românii care fac cumpărături în Bulgaria

Românii care merg la cumpărături în Bulgaria riscă să primească amendă, conform unui anunț făcut de autoritățile de la sud de Dunăre.

Măsura împotriva evaziunii fiscale

Românii care fac cumpărături în supermarket-uri din Bulgaria vor fi sancționați dacă nu solicită bonul fiscal. Această măsură a fost luată de autoritățile bulgare în încercarea de a combate evaziunea fiscală.

Amendă pentru neprezentarea bonului fiscal

Potrivit noii reguli propuse de Ministerul de Finanțe din Bulgaria, cumpărătorii care nu cer sau nu iau bonul fiscal vor fi amendați cu suma de 10 BGN (aproximativ 2,5 lei). Această amendă trebuie plătită de orice persoană care nu solicită sau nu obține bonul fiscal și nu îl păstrează până la ieșirea din magazin. Inspectorii fiscali vor colecta amenda la fața locului, la punctul de vânzare.

Sancțiuni și pentru comercianți

Nu doar clienții sunt sancționați pentru neprezentarea bonului fiscal, ci și comercianții care nu eliberează chitanțe fiscale. Începând cu anul viitor, amenda pentru aceștia va fi de 1.000 BGN (aproximativ 2.500 lei), față de suma actuală de 200 BGN (aproximativ 500 lei).

Obligația comercianților

Conform Ordinului MFP nr.159/2015, comercianții au obligația de a afișa un anunț de atenționare în zona casei de marcat. Acest anunț informează clienții că sunt obligați să solicite bonul fiscal și că, în cazul în care sunt refuzați de către comercianți, pot pleca fără să plătească bunurile achiziționate.

Consecințele neafișării anunțului

Dacă comercianții nu respectă această obligație, vor fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 2.000 și 4.000 de lei.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: