Invazie de ploșnite în București - Cum scăpăm de ele?

Invazie de ploșnite în București – Cum scăpăm de ele?

author
4 minutes, 4 seconds Read

Invazie de ploșnite în București – Cum scăpăm de ele?

O problemă alarmantă a apărut în București, după ce un număr tot mai mare de oameni au reclamat invazia de ploșnițe în locuințele lor. Acești paraziți au devenit o adevărată provocare pentru bucureșteni, care nu știu cum să scape de această infestare. Conform angajaților firmelor de dezinsecție, această problemă a apărut încă din perioada pandemiei, când românii au petrecut mai mult timp în casă și au făcut cumpărături online, aducând astfel obiecte deja infestate în propriile locuințe.

E invazie de ploșnite în București. Gândacii de bucătărie au fost detronați

Situația este cu atât mai gravă cu cât bucureștenii aduc în locuințele lor obiecte cumpărate online, fără a ști că acestea sunt deja infestate. Mihai Croc, administratorul unei firme de deratizare și dezinsecție din București, a explicat că nu este neapărat rău să facem cumpărături online, dar trebuie să fim atenți la magazinul sau persoana de la care achiziționăm. Nu toate produsele sunt noi, originale, spălate și dezinfectate, ceea ce poate duce la infestarea locuințelor.

Deși este greu de crezut, odată ce ploșnițele au invadat o locuință, este extrem de dificil să scapi de ele. Aceste insecte se ascund în toate colțurile casei, în saltele, haine, perne, dar și în crăpăturile pereților, mobilier, prize și chiar în tocurile ușilor și ferestrelor. Conform lui Mihai Croc, aproximativ 60% dintre clienții care au apelat la serviciile lor aveau probleme cu ploșnițele. Acestea au reușit să detroneze gândacii de bucătărie în topul celor mai frecvente infestări.

Ce sunt ploșnițele

Ploșnițele sunt insecte extrem de mici, având o lungime de aproximativ 4-5 milimetri și o lățime de 1-3 milimetri la maturitate. De obicei, acestea au o culoare translucidă, care devine cafenie după ce se hrănesc cu sânge. Un aspect alarmant al acestor insecte este capacitatea lor de a supraviețui perioade lungi de timp fără hrană, ceea ce face eradicarea lor și mai dificilă.

Mușcăturile ploșnițelor pot provoca erupții cutanate și simptome alergice la om. Înțepăturile pot duce la modificări ale pielii, de la zone mici de roșeață până la vezicule proeminente. Simptomele pot apărea în câteva minute sau câteva zile, fiind însoțite adesea de mâncărime. De asemenea, unele persoane pot prezenta oboseală sau febră. Mușcăturile se localizează în general în zonele neacoperite ale corpului și sunt adesea grupate câte trei la rând.

Unde apar înțepăturile

Înțepăturile ploșnițelor pot apărea pe picioare, față, gât și mâini, dar sunt mai puțin frecvente pe spate și abdomen. Acestea se manifestă ca niște puncte mici, roșiatice, care nu sunt la fel de inflamate precum cele provocate de mușcătura unui păianjen veninos, de exemplu. După ce se hrănesc cu sânge, ploșnițele devin vizibile cu ochiul liber.

Dacă observați puncte mici, cafenii, pe salteaua patului sau pe lenjeria de pat, este posibil să aveți de-a face cu acești paraziți. De asemenea, materialele textile în care aceste insecte se ascund pot prezenta pete maronii sau chiar negre, ca și cum ar fi mucegăite în acea zonă.

Cum scăpăm de ploșnițe

În cazul unei infestări cu ploșnițe, este recomandat să apelați la serviciile unei firme specializate în dezinsecție. Acestea vor identifica sursa infestării și vor utiliza metode specifice pentru a eradica aceste insecte. Este important să se realizeze o dezinsecție completă a întregii locuințe, inclusiv a zonelor ascunse în care ploșnițele se pot ascunde.

Pentru a preveni o infestare cu ploșnițe, este recomandat să verificați atent produsele cumpărate online, să le curățați și să le dezinfectați înainte de a le introduce în casă. De asemenea, este important să aveți grijă la igiena personală și să păstrați o curățenie riguroasă în locuință.

În concluzie, invazia de ploșnițe din București este o problemă serioasă cu care tot mai mulți bucureșteni se confruntă. Aceste insecte pot provoca disconfort și simptome neplăcute la om, iar eliminarea lor poate fi o provocare. Prin urmare, este recomandat să se apeleze la serviciile specializate în dezinsecție pentru a scăpa de această infestare și pentru a preveni apariția ulterioară a ploșnițelor în locuințe.

Te-ar putea interesa si: