Fraudă online cu imaginea ministrului Economiei

Fraudă online cu imaginea ministrului Economiei

author
1 minute, 30 seconds Read

Fraudă online cu imaginea ministrului Economiei

Într-o tentativă de fraudă online, se folosește imaginea ministrului Economiei, Radu Oprea. Astfel, se promit câștiguri din tranzacționarea acțiunilor companiei Trangaz, cu ajutorul identității ministrului și imaginii sale.

Ministerul Economiei avertizează asupra unor atacuri de tip phishing

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a emis un avertisment privind unele atacuri de tip phishing care au vizat companii de stat. Într-un caz specific, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A. a fost ținta acestor atacuri, în care imaginea și numele ministrului Ștefan-Radu Oprea au fost folosite fără permisiune.

Utilizarea neautorizată a imaginii și numelor companiilor și persoanelor publice

Pentru a câștiga credibilitate și pentru a obține câștiguri frauduloase, site-urile web implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective și a unor persoane publice. În acest caz, imaginea ministrului Economiei a fost utilizată în scopuri frauduloase pentru a promite câștiguri din tranzacționarea acțiunilor companiei Trangaz.

Cum să evităm capcanele

Ministerul Economiei recomandă ca înainte de a lua o decizie de investiții să fie consultate sursele oficiale de informare. În cazul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A., este recomandat să accesați site-ul oficial al companiei, www.transgaz.ro, sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori București, la adresa: https://m.bvb.ro.

De asemenea, este important să raportați imediat orice tentativă de fraudă sau activitate suspectă autorităților competente. Pentru a face sesizări, puteți accesa site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (https://www.dnsc.ro/) sau puteți apela numărul unic de urgență la nivel național dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, respectiv 1911, disponibil 24/7 din orice rețea la tarif normal.

Te-ar putea interesa si: