Vapori toxici în avioane: Un pericol ignorat

Vapori toxici în avioane: Un pericol ignorat

author
1 minute, 57 seconds Read

Vapori toxici în avioane: Un pericol ignorat

Un pericol ignorat de mulți operatori aerieni a fost confirmat de către Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene: scurgerile de vapori toxici în avioane. Această problemă a dus la numeroase zboruri întârziate, în special în cazul companiilor low-cost, potrivit informațiilor oficiale.

Pericolul din avioane: fenomenul cunoscut ca FUMES

Fenomenul cunoscut sub numele de FUMES a fost investigat de echipa de la Inspectorul PRO, care a descoperit că unele zboruri au avut întârzieri din cauza apariției vaporilor toxici la bordul aeronavelor. Potrivit declarațiilor unui pilot și a unui însoțitor de bord, acești vapori contamină aerul din interiorul avionului și pot provoca stări de amețeală și dificultăți respiratorii.

Investigații și mărturii

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene a ordonat un studiu pentru a investiga problema vaporiilor toxici în avioane. În urma acestuia, mai mulți piloți și însoțitori de bord au mărturisit că s-au intoxicat în timpul zborurilor și că nu au mai putut continua să zboare. Un pilot a declarat că a refuzat să zboare cu un avion în care a existat o scurgere de vapori toxici deoarece știe că acești vapori rămân în organism și sunt foarte periculoși.

Pericolul pentru siguranța aeriană și sănătate

Membrii echipajelor de zbor au curajul să vorbească despre acest fenomen, atrăgând atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru siguranța aeriană și sănătatea piloților, stewardeselor și pasagerilor. Directorul general al Wizz Air Malta a recunoscut că situații similare au avut loc la bordul aeronavelor companiei, conform rapoartelor interne.

Investigații medicale și confirmarea problemei

Membrii echipajelor care se confruntă cu această problemă primesc asistență medicală la aterizare, iar investigațiile medicale sunt realizate la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială (INMAS). INMAS a confirmat informațiile, menționând că din cei 513 de angajați trimiși la vizita medicală obișnuită, 25 pretind că au fost expuși la substanțe necunoscute în interiorul aeronavelor.

Aceste dezvăluiri aduc în prim plan o problemă gravă care trebuie abordată de operatorii aerieni și autoritățile competente pentru a asigura siguranța și sănătatea pasagerilor și a personalului de zbor.

Te-ar putea interesa si: