Primarul din Crevedia a crescut salariul cu 70%

Primarul din Crevedia a crescut salariul cu 70%

author
1 minute, 59 seconds Read

Primarul din Crevedia a crescut salariul cu 70%

Primarul din Crevedia, Florin Petre, a luat decizia de a-și mări salariul cu 70%, după exploziile devastatoare care au avut loc în stația GPL din localitate. El a motivat această creștere prin faptul că salariul său era la valoarea din anul 2019.

Creșterea salariilor votată de consilierii PSD

Decizia de a majora toate salariile din primărie a fost votată de consilierii PSD în cadrul unei ședințe a Consiliului Local. Această creștere a salariilor vine ca urmare a tragediei produse în luna august, când exploziile de la stația GPL au dus la pierderea vieții a șase persoane și la rănirea altor peste 50 de oameni.

Detalii despre noile salarii

Potrivit informațiilor obținute de la sursa citată, Florin Petre va avea un salariu brut de 16.500 de lei începând cu anul viitor, ceea ce înseamnă că va primi aproximativ 10.000 de lei net. Aceasta reprezintă o majorare de 6.000 de lei. Viceprimarul, secretara instituției și paznicul vor avea, de asemenea, salarii crescute. Viceprimarul și secretara vor câștiga 13.200 de lei brut, iar paznicul va avea un salariu de 4.600 de lei, la care se vor adăuga sporurile.

Scuze și acuzații ale primarului

Primarul Florin Petre a declarat că el nu a avut cunoștință că stația GPL continua să funcționeze după ce a fost închisă în anul 2020. El a susținut că a trecut prin fața depozitului de două ori pe săptămână și că a văzut doar „poarta închisă și atât”. De asemenea, primarul a dat vina pe locuitorii din apropierea stației GPL, afirmând că aceștia nu l-au informat despre situație. În ceea ce privește responsabilitatea pentru tragedie, primarul a indicat „patronul firmei” ca fiind vinovat.

Apariție publică la trei zile de la explozii

Primarul din Crevedia a avut prima apariție publică la trei zile de la explozii, în momentul în care prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, și președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, s-au deplasat în localitate. Până atunci, primarul a evitat să discute cu presa. El a avut câteva intervenții telefonice în timpul celorlalte zile, imediat după explozii, dar ulterior a refuzat să mai facă declarații, motivând că nu dorește să creeze panică în rândul populației.

Te-ar putea interesa si: