Sindicaliștii Tarom anunță oprirea activității aviatice.

Sindicaliștii Tarom anunță oprirea activității aviatice.

author
1 minute, 44 seconds Read

Sindicaliștii Tarom anunță oprirea activității aviatice

Sindicaliștii de la compania aeriană Tarom au anunțat că vor opri activitatea aviației începând cu data de 1 decembrie. Această decizie vine în urma nemulțumirilor generate de prevederile măsurilor fiscal-bugetare care îi dezavantajează pe angajații companiei.

Sindicatul solicită exceptarea de la prevederile legii

Membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT) au depus un Memorandum la Guvern și la Ministerul Transporturilor prin care solicită exceptarea companiei de la prevederile legii care aduce restricții și dezavantaje în industria aviatică. Sindicaliștii subliniază faptul că alte companii cu capital majoritar de stat, precum CFR Călători, CFR Marfă și Metrorex, au beneficiat deja de această exceptare, iar sectorul aviației a fost uitat.

Prevederile legii pun în pericol competitivitatea Tarom

Sindicaliștii atrag atenția asupra faptului că prevederile legii vor institui condiții restrictive pentru Tarom, ceea ce va duce la o inferioritate concurențială a companiei. Aceste restricții vor crea un cadru de funcționare necompetitiv în comparație cu operatorii privați din domeniu, într-un mediu concurențial acerb. De asemenea, vor limita dezvoltarea și vor adânci deficitul existent de personal specializat în cadrul companiei, împiedicând angajarea sau menținerea personalului înalt specializat prin pachete salariale atractive.

Angajații Tarom riscă să rămână fără multe beneficii

Aplicarea legii ar duce la imposibilitatea respectării drepturilor personalului aeronavigant și nenavigant tehnic din aviația civilă din România. Drepturile de salarizare și alte beneficii salariale și sporuri acordate personalului aeronautic civil navigant profesionist ar fi afectate. De asemenea, nu s-ar mai putea aplica prevederile legii privind personalul nenavigant tehnic, inclusiv acordarea salariilor compensatorii la ieșirea la pensie.

Conflictul colectiv de muncă este iminent

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a transmis o notificare de declanșare a Conflictului Colectiv de Muncă încă din luna iulie, semnalând nerespectarea condițiilor în vigoare. În cazul în care solicitările sindicaliștilor nu vor fi luate în considerare, oprirea activității aviatice a Tarom va deveni o realitate începând cu 1 decembrie.

Te-ar putea interesa si: