Soarta angajaților instituțiilor publice închise

Soarta angajaților instituțiilor publice închise

author
1 minute, 30 seconds Read

Se închid mai multe instituții publice

Guvernanții au anunțat că mai multe instituții publice vor fi închise în scopul reducerii cheltuielilor bugetare. Acestea vor fi comasate sub o conducere unică, ceea ce va duce la reducerea a mii de posturi de conducere, plătite cu sume mari de bani.

Ministerele lucrează la reducerea cheltuielilor

Ministerele au început deja procesul de comasare a instituțiilor din propria lor sferă de activitate, în vederea reducerii cheltuielilor bugetare. Fiecare minister a început să analizeze instituțiile aflate în subordinea sa care au obiecte de activitate similare sau apropiate, cu scopul de a face economii.

Ministerul Transporturilor va reduce numărul de instituții

Ministerul Transporturilor va comasa 53 de instituții subordonate, potrivit declarațiilor ministrului Sorin Grindeanu. Acesta a format o echipă la nivel de minister care are ca scop reducerea numărului de instituții din subordine. Grindeanu a dat exemplul instituțiilor din domeniul controlului și certificărilor, precum cele din domeniul naval și feroviar.

Reducrea cheltuielilor și în domeniul sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că unele instituții din domeniul sănătății ar putea fi comasate în vederea reducerii cheltuielilor bugetare. Cu toate acestea, el consideră că direcțiile de sănătate publică ar trebui să rămână în subordinea ministerului. Rafila a menționat că există prevederi în proiectul de ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare care exclud comasarea sau desființarea instituțiilor de interes național.

Reorganizare și economii în agricultură

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că aproximativ 10 instituții din domeniul agricol vor fi supuse unei reorganizări totale. Prin această comasare, vor fi desființate 300 de funcții de conducere, iar economiile la bugetul de stat se vor ridica la aproximativ 10 milioane de euro.

Te-ar putea interesa si: