Fraudă de 53 mil. euro la tel. și gaze naturale. Firmele vizate

Fraudă de 53 mil. euro la tel. și gaze naturale. Firmele vizate

author
1 minute, 43 seconds Read

Fraudă de 53 mil. euro la tel. și gaze naturale. Firmele vizate

Parchetul European Anticorupție a descoperit o fraudă de peste 53 milioane de euro din TVA. Este vorba de companii care furnizează servicii de VoIP (Voice over Internet Protocol), dar și companii care activează în domeniul gazelor naturale. Țările de proveniență sunt Cehia, Germania, Italia, România, Elveția și Regatul Unit.

Fraudă de 53 milioane de euro

Parchetul European Anticorupție (EPPO) din Milano, Italia, a făcut cunoscută arestarea unui individ, investigarea altor zece persoane și desfășurarea unor percheziții în diverse orașe italiene, precum Milano, Novara, Genova, Roma și Palermo, precum și în Elveția.

Aceste acțiuni sunt parte a unei ample anchete privind frauda cu TVA, estimată la aproape 54 de milioane de euro, conform anunțului făcut de Ministerul Public al Uniunii Europene.

Companii care furnizează servicii VoIP și activități în domeniul gazelor naturale

Conform probelor obținute, ancheta vizează companii care furnizează servicii VoIP (Voice over Internet Protocol), o tehnologie care permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice vocale prin intermediul internetului. Aceste companii au sediile în țări precum Cehia, Germania, Italia, România, Elveția și Regatul Unit.

Principalul suspect este o companie de talie mare din regiunea italiană Emilia-Romagna, cu activitatea principală în sectorul gazelor naturale. Numele acestei companii nu a fost dezvăluit de către Parchet.

Prejudiciu estimat de peste 53 milioane de euro

Prejudiciul estimat de către Parchet se ridică la 53.898.816,69 euro, o sumă care a fost confiscată din conturile firmei considerate a fi principalul beneficiar al schemei frauduloase. Pe parcursul perchezițiilor, autoritățile au confiscat sume de bani și ceasuri de lux.

Originea anchetei și implicarea autorităților italiene

Ancheta a fost declanșată în urma unei sesizări făcute de fiscul italian, Agenzia delle Entrate, și a fost efectuată cu implicarea Garda Financiară italiană (Guardia di Finanza).

Parchetul European Anticorupție acționează ca Minister Public al Uniunii Europene (UE) și are responsabilitatea de a investiga, urmări și aduce în fața justiției infracțiuni care afectează interesele financiare ale UE.

Te-ar putea interesa si: