95 de ani pentru Mickey Mouse, mascota Disney

95 de ani pentru Mickey Mouse, mascota Disney

author
2 minutes, 28 seconds Read

95 de ani pentru Mickey Mouse, mascota Disney

În data de 18 noiembrie, celebrul personaj Mickey Mouse își sărbătorește ziua de naștere, împlinind frumoasa vârstă de 95 de ani. Acest șoricel adorabil și recunoscut în întreaga lume este considerat mascota companiei Disney și a fost creat de către marele Walt Disney încă din anul 1928. De-a lungul timpului, Mickey Mouse a devenit un simbol al lumii animației și a reușit să cucerească inimile milioanelor de fani din întreaga lume.

Debutul lui Mickey Mouse

Mickey Mouse și-a făcut debutul pe marile ecrane în data de 18 noiembrie 1928, într-un scurtmetraj animat intitulat „Steamboat Willie”. Acest film a avut premiera la Colony Theater din New York City și a marcat și debutul public al personajului Minnie Mouse. Înainte de acest scurtmetraj, cei doi șoareci au apărut într-un alt film numit „Plane Crazy”, care a fost lansat după „Steamboat Willie”.

Primul film din lume

„Steamboat Willie” a fost primul desen animat din lume care a beneficiat de sunet sincronizat și a prezentat vocea lui Walt Disney pentru personajul Mickey Mouse. La acea vreme, realizarea unui desen animat cu Mickey implica peste 10.000 de desene și producția unui film de doar șapte minute și jumătate putea dura între șase luni și doi ani. În anii 1930, au fost produse peste 100 de desene animate cu Mickey Mouse, care au fost difuzate în cinematografe alături de filme de lung metraj, seriale și comedii. Popularitatea scurtmetrajelor Disney era atât de mare, încât spectatorii obișnuiau să întrebe dacă un desen animat cu mascota Disney va fi proiectat înainte de a cumpăra un bilet.

Faceți cunoștință cu șoricelul Mickey Mouse

Mickey Mouse a făcut prima apariție live în Los Angeles, pe 12 martie 1931, într-un spectacol de teatru intitulat „Mickey Mouse Idea”. Unul dintre cele mai de succes produse inspirate de acest personaj iconic a fost ceasul Mickey Mouse, care a fost lansat în iunie 1933 și care a avut un succes imens. În primii doi ani de la lansare, peste 2,5 milioane de ceasuri Mickey Mouse au fost vândute. De asemenea, un ceas Mickey a fost inclus în capsula timpului de la Expoziția Mondială din 1939 de la New York.

De la Charlie la Mickey Mouse

Walt Disney a declarat că una dintre sursele de inspirație pentru personajul Mickey Mouse a fost faimosul actor Charlie Chaplin, starul filmelor mute. Disney a dorit ca Mickey să fie un personaj atrăgător, cu o notă de melancolie asemănătoare lui Chaplin, un micuț curajos care încearcă mereu să facă tot posibilul. În plus, Mickey Mouse are o familie destul de numeroasă, incluzând nepoții Morty și Ferdie, dar și mai mulți veri, unchi și bunici, fiecare cu personalitatea și trăsăturile sale distincte.

Astfel, în acest an, celebrul personaj Mickey Mouse împlinește 95 de ani de existență și continua să aducă bucurie și zâmbete în viețile noastre prin aventurile sale animate.

Te-ar putea interesa si: