„Biblioteca din Gară”: Oportunitatea de a împrumuta o carte în orașul călătorilor

„Biblioteca din Gară”: Oportunitatea de a împrumuta o carte în orașul călătorilor

author
1 minute, 55 seconds Read

Biblioteca din Gară: Oportunitatea de a împrumuta o carte în orașul călătorilor

SRCF Constanța lansează proiectul „Biblioteca din Gară”. Călătorii care ajung în Gara CF Constanța, pentru a-și petrece timpul într-un mod plăcut, sunt invitați să își aleagă o carte din sutele de volume din diferite genuri literare.

Biblioteca din Gară. Există și cărți în limba engleză și franceză!

„Biblioteca din Gară” este inaugurată vineri, 8 decembrie, iar cărțile au fost donate de către angajații CFR Infrastructură Constanța. Biblioteca se află în zona caselor de bilete, la ieșirea spre peronul 1, conform informațiilor transmise de Radio Constanța.

O bibliotecă publică pentru călători

„Este o bibliotecă publică, din care călătorii pot împrumuta o carte care să îi însoțească până la destinație, dar, în care pot să și lase volumele pe care le-au citit, astfel încât să se bucure de ele și alți oameni”, a declarat Dorin Maer, Director SRCF Constanța.

O varietate de cărți pentru toți gusturile

În Biblioteca din Gara Constanța, cei interesați pot găsi atât romane de dragoste sau polițiste, cât și literatură clasică, istorică, de artă sau pentru copii, cărți care le oferă o experiență de lectură captivantă și povești interesante. De asemenea, călătorii străini pot găsi volume în limbile engleză și franceză.

Gara Constanța: Un important punct de tranzit

Gara Constanța reprezintă una dintre cele mai importante gări din România și cea mai importantă de pe litoralul românesc al Mării Negre. Prin Gara Constanța trec zilnic aproximativ 40 de trenuri de călători în perioada de sezon. Orașul Constanța este astfel conectat cu cele mai multe orașe din România, cum ar fi București, Ploiești, Buzău, Iași, Suceava, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara și altele.

Tranzitul și triajul de marfă

Prin gara Constanța nu trec trenuri de marfă, acestea fiind utilizate în gara de tranzit și triaj „Palas” și în port. Gara Constanța rămâne principalul punct de trecere pentru călători în regiunea litoralului românesc.

Te-ar putea interesa si: