Ministrul Educației greșește în calculele procentuale. Salariile profesorilor cresc ca-n Caragiale de la 1 ianuarie.

Ministrul Educației greșește în calculele procentuale. Salariile profesorilor cresc ca-n Caragiale de la 1 ianuarie.

author
1 minute, 40 seconds Read

Ministrul Educației greșește în calculele procentuale

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut greșeli în calculele procentuale privind majorarea salariilor profesorilor începând cu 1 ianuarie 2024. În timp ce Deca estimează o creștere de 20%, Ordonanța de Urgență emisă de Guvern în luna iunie indică o majorare de 50% încă de la începutul anului viitor.

Salariile profesorilor cresc ca-n Caragiale de la 1 ianuarie

Toți profesorii din învățământ așteaptă cu nerăbdare să afle cu cât vor crește salariile lor începând cu 1 ianuarie 2024. Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat că este posibilă o majorare de 20%, care va fi aplicată în etape. Ea estimează că această creștere va duce la venituri mai mari cu peste 50% față de luna iunie a acestui an.

Ligia Deca se declară mulțumită de procentul de creștere

Ministrul Ligia Deca se declară mulțumită de faptul că se va ajunge la o creștere de peste 50% a salariilor profesorilor față de nivelul dinainte de luna iunie. Ea afirmă că această majorare va corecta inechitățile identificate în sistemul de salarizare și va acorda o atenție sporită și altor categorii de personal din învățământ, precum directorii și personalul de conducere.

Greșelile de calcul ale ministrului

Cu toate acestea, Ligia Deca a făcut greșeli în calcularea procentului de creștere. Potrivit Ordonanței de Urgență emisă în luna iunie, majorarea de 50% trebuie aplicată începând cu 1 ianuarie 2024, iar procentul de 20% menționat de Deca nu are legătură cu această majorare.

Concluzie

În concluzie, ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut greșeli în calculele procentuale privind majorarea salariilor profesorilor. Deși susține că se va ajunge la o creștere de peste 50% față de nivelul dinainte de luna iunie, această majorare trebuie aplicată începând cu 1 ianuarie 2024, conform Ordonanței de Urgență emise de Guvern. Astfel, estimarea de 20% făcută de Deca nu este corectă și poate crea confuzie printre cadrele didactice.

Te-ar putea interesa si: